Ensin suomalainen työ ja yrittäjyys

Otin Perussuomalaisten edustajana tänään vastaan Suomen seitsemän suurimman luontojärjestön esityksen tulevaan hallitusohjelmaan.

Totesin puheenvuorossani, että ympäristöpolitiikkamme lähtökohtana
on ”ensin suomalainen työ ja yrittäjyys”. Kaikissa ympäristöpoliittisissa päätöksissä on otettava tarkasti huomioon se, miten vaikutetaan Suomen kilpailukykyyn. Sähkön hinta on noussut viime vuodesta 20 prosenttia, mikä on kestämätöntä sekä peruskansalaisten että energiaintensiivisten yritysten kannalta. Emme poissulje ydinvoimaa
energiaratkaisuista, koska se on paras tapa tuottaa maksimaalinen määrä energiaa mahdollisimman pienillä ympäristökustannuksilla.

Samaan aikaan vihreitä edustanut Oras Tynkkynen tykittää halunsa jatkaa ns. vihreää verouudistusta. Sitä emme voi hyväksyä – se kurittaa rankasti suomalaisia yrityksiä ja pienituloisia kansalaisia sekä vie verotusta tasaveron suuntaan. Varmasti usea aiemmin kokoomusta äänestänyt on kääntynyt perussuomalaiseksi kun on huomannut kokoomuksen viisi miljoonaa vihreää sävyä ja tuen vihreiden politiikalle.

Luontojärjestöt haluavat myös sitovan ilmastolain. Ei sovi meidän pirtaan, mutta toisaalta siitä samaa mieltä ovat myös kokoomus ja keskusta.

Jotain yhteistäkin toki löytyi. Kannatamme
luontojärjestöjen tapaan Itämeren suojelua, suurpetojen asianmukaista suojelua ja salametsästyksen ehkäisyä.

Vaikka olemme useammasta asiasta eri mieltä, on hienoa että luontojärjestöt pystyivät tekemään yhteisen kannanoton pohdittavaksemme.

Suomalaiseen kulttuuriin on aina kuulunut luonnon arvostaminen ja sen suojelu. Sen osoittavat laajat metsämme, jollaisia ei muualla Euroopassa juuri enää ole. Perinteisiimme luottaen emme tarvitse vihreää ideologiaa.

Ps. Kirjoitan toukokuun puoliväliin asti blogiani myös Vaalikeskustelu-palveluun.

simonelo
Kokoomus Espoo

Perheenisä. Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Länsi-Uudenmaan varavaltuutettu. Oikeistolainen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu