Paras terroristi on vangittu terroristi

Osama bin Laden on kuollut. Harva on asiasta surullinen, mutta tapa jolla Yhdysvallat vihollisensa eliminoi ei ollut kunniakas.

Tiedän, että seuraava ajatukseni jakaa varmasti mielipiteitä.

Olen Israelin ystävä ja jos täytyy valita, otan Yhdysvallat paljon mieluummin maailman johtavaksi valtioksi kuin esimerkiksi Kiinan. Silti en hyväksy Israelin tai Yhdysvaltain suorittamaa valtioterrorismia, ts. kuolettavia täsmäiskuja epäiltyjä terroristeja vastaan.

Toisen maailmansodan jälkeen länsiliittoutuneet ymmärsivät, että maailma kaipaa uutta johtajuutta, lakia ja järjestystä. Natsien teot horjuttivat aikalaisten uskoa ihmisen moraaliin. Luotiin oikeudellinen käsite ”rikos ihmisyyttä vastaan” ja natsijohtajat tuomittiin Nurnbergissa sen aikaisen oikeusmenettelyn mukaisesti.

Osama bin Laden on syyllistynyt rikoksiin ihmisyyttä vastaan, mutta Yhdysvaltain operaatio horjutti uskoa länsimaiden moraaliseen ylemmyyteen.

On selvää, että Yhdysvaltain iskun tarkoituksena oli surmata Osama bin Laden. Mies, joka tuskin eroaa Saddam Husseinista siinä suhteessa, että olisi voinut antautua pelon sokaisemana. Voi olla että vangitseminen olisi ollut vaikeaa, mutta ainakin sitä olisi kannattanut yrittää.

On yhtä selvää, että presidentti Barack Obama halusi kasvattaa teolla suosiotaan.

Obama ei vain ymmärtänyt yhtä asiaa.

Paras terroristi on vangittu terroristi.

Olisin halunnut nähdä Osama bin Ladenin käsiraudoissa, parta takussa ja kaiken voimansa menettäneenä.

Aivan kuten vangittu Saddam Hussein aikanaan. Hussein ei ollutkaan kaiken kestävä länsimaailman vihollinen, vaan pelottelukoneistonsa taakse kätkeytyvä pelkuri, joka päämajastaan syöksi nuoria miehiä kuolemaan. Aivan kuten bin Laden.

Jo siksi en kannata kuolemantuomiota, että loppuelämä lukkojen takana on paljon kovempi ja nöyryyttävämpi tuomio. Tuomio, jonka Osama bin Laden olisi ansainnut. Yllättäen jopa vihreät ovat iloinneet surmasta.

Amerikkalaiset vajosivat arabimaailman alimmalle tasolle, kun
hurrasivat bin Ladenin surmalle kuin arabit aikanaan World Trade
Centerin iskuille.

Maailman tunnetuin terroristi on nyt maailman tunnetuimpia marttyyreja. Sitä Osama bin Laden ei olisi ansainnut.

0
simonelo
Kokoomus Espoo

Perheenisä. Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Länsi-Uudenmaan varavaltuutettu. Oikeistolainen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu