Suomi ei ymmärrä islamismin vaaraa

Neljään henkilöön kohdistuu Suomessa epäily terrorismin tukemisesta ja Wikileaks-nettisivuston julkaisemassa Ruotsin-lähetystön viestissä
kerrotaan, että somalialaisen terroristijärjestön al-Shabaabin hengellinen johtaja Hassaan Hussein kävi vuonna 2009 Pohjoismaissa. Hussein värväsi myös Suomesta.

Ruotsin-vierailun aikana Hussein osallistui göteborgilaisessa
Bellevue-moskeijassa heinäkuussa 2009 järjestettyyn konferenssiin.

”Suuret muslimirukoushuoneet ovat tällaisille henkilöille vaikeita
ympäristöjä, koska he jäävät näkemyksineen koko ajan ulkopuolelle”, totesi Suomen islamilaisen neuvoston puheenjohtaja Abdi-Hakim Yasin Ararse lokakuussa 2010.

Bellevuen moskeija on Göteborgin suurin.

Vuonna 2007 brittiläinen Channel 4 kuvasi salaa maan moskeijoissa, joissa pidettiin vihapuheen tunnusmerkit täyttäviä saarnoja.  Yksi kohteista oli Green Lanen moskeija Birminghamissa, joka on maan suurimpia moskeijoita. Toiseen, Lontoon keskusmoskeijaan, mahtuu viisi tuhatta rukoilijaa.

Kyse ei siis yksiselitteisesti ole vain pienien moskeijoiden ilmiöstä.

Ararsen mukaan ”jyrkän islamin edustajat ovat kotoisin tiukkaa islamia edustavista valtioista tai he ovat oppimattomia ja nuoria henkilöitä”.

Muhammed Atta, yksi syyskuun 11. iskujen pääsuunnittelijoista, oli kotoisin Egyptistä, jota ei perinteisesti tunneta tiukan islamin tulkinnan valtiona. Atta suoritti akateemisia opintoja.

Attan isä, eläkkeellä oleva lakimies, kiistää poikansa osallisuuden ja syyttää Israelin tiedustelupalvelu Mossadia poikansa lavastamisesta. Yksi esimerkki siitä, kuinka islamilaisen maailman kohtaamat ongelmat käännetään länsimaiden ja usein antisemitistisesti juutalaisten syyksi.

Tukholman pommi-iskun viime vuonna tehnyt Taimur Abdulwahab al-Abdaly oli syntynyt Irakissa, joka muistetaan maallisesta diktaattorista Saddam Husseinista. Al-Abdaly suoritti akateemisia opintoja ja oli naimisissa.

Länsimaissa terrori-iskuja tekevät ovat yleensä hyvin koulutettuja eikä suinkaan syrjäytyneitä ”yksinäisiä susia”.

Suomalaisilla viranomaisilla tai medialla ei todellisuudessa ole minkäänlaista käsitystä siitä, minkälaisia opetuksia ja minkä tahojen rahoittamana maamme moskeijoissa saarnataan.

Supon ylitarkastaja Tuomas Portaankorvan mukaan ”terrorismiongelman taustalla ovat yksittäiset ääritulkinnat”.

On väärin yhdistää terrorismi kaikkiin muslimeihin, mutta vain loogista
yhdistää se islaminuskoon. ”Yksittäisiä terrori-iskuja” ja ”yksittäisiä ääritulkintoja” on tehty sen
nimissä liikaa, jotta asian voisi ohittaa olankohautuksella.

Helsingin Sanomien viime vuonna tekemässä jutussa todetaan, että jyrkän sunnilainen, wahhabilaista suuntausta edustava Saudi-Arabia on tehnyt aktiivista lähetystyötä Suomessa jo 1980-luvulta lähtien. Rahaa saudilähteistä on saanut ainakin kolme suomalaismoskeijaa ja yksi
yhteisö, esimerkiksi Itä-Pasilassa sijaitseva Helsinki Islam Keskus.

Supon mukaan saudien rahoituksella ja opintomatkoilla Saudi-Arabiaan ”voi
olla jopa radikalismia vähentävä vaikutus”.

Näin pihalla ovat
suomalaiset viranomaiset.

Valtaosa syyskuun 11. päivän iskun tekijöistä oli saudeja. Green Lanen moskeija saa teologista opastusta Saudi-Arabiasta, joka rahoittaa moskejoita ympäri Eurooppaa ja samalla levittää omaa, erittäin tiukkaa islamin tulkintaansa. Kuuluisin wahhabilainen on tietysti edesmennyt Osama bin Laden.

Eräät
ovat vaatineet Suomessa imaamien valtiollista koulutusta. Sen
kannattajat sanovat, että siten voitaisiin paremmin valvoa annettua
opetusta. Imaamikoulutuksen puoltajat siten myöntävät, että islamissa on
jokin sisäänrakennettu ongelma, sillä mihin valtiollista valvontaa
muutoin tarvittaisiin?

Ararsen mukaan ”äärinäkemysten kannattajia on hyvin vähän ja he ovat valtaosin yksinäisiä susia”.

Helsingin Sanomien jutussa nuori,
vuodesta 1996 Suomessa asunut somalimies toteaa, että profeetta
Muhammedista pilapiirroksia tehneiden kuuluu kuolla. ”Se on meidän
pyhässä kirjassa”. Hänen mukaansa Suomessa on ”aika paljon” al-Shababin
kannattajia.

Vuonna 2007 nuorten eurooppalaisten muslimien asenteita tutkittiin Saksassa ja Iso-Britanniassa. Saksassa jopa 40 prosenttia nuorista muslimeista olisi poliittisesti radikaaleja ja fundamentalistisesti suuntautuneita. Kahdellatoista prosentilla nuorista on kriittinen asenne läntisiä tapoja ja moraalia vastaan.

Tutkimuksen mukaan lähes 40 prosenttia 16-24-vuotiaista
brittimuslimeista haluaisi elää sharia-lakiin perustuvassa
yhteiskunnassa. Seitsemän prosenttia kyselyyn vastanneista sanoi ihailevansa terroristijärjestöjä.

Vuodelta 2009 olevan tiedon mukaan Iso-Britanniassa toimii yli 85 sharia-tuomioistuinta, jotka toimivat useimmiten moskeijoiden yhteydessä. Istuimet toimivat suljetuin ovin, ja ulkopuolisten tarkkailijoiden on vaikeaa tutkia niiden toimintaa, vaikka sharia-oikeus on otettu osaksi Britannian oikeusjärjestelmää.

Ilmiön hyssyttely synnyttää enemmän ennakkoluuloja kuin sen julkinen esilletuominen ja käsitteleminen. Väistämättä se nostaa pinnalle lukuisia kysymyksiä.

Millä tavalla Suomi eroaa niin oleellisesti muista Euroopan maista, että vain meillä olisi syntynyt kiistattomasti maltillinen islamilainen yhdyskunta?

Suomessa on jo ehdotettu sharia-lain käyttöönottoa. Miten Suomi aikoo toimia, jotta muiden maiden kaltainen kehitys, jota kutsun islamisaatioksi, on vältettävissä?

Suojelupoliisin mukaan Hassaan Husseinin käyntiä Suomessa ”ei voida vahvistaa tai kiistää”.

Mitä Suomi aikoo tehdä estääkseen tällaisten henkilöiden maahanpääsyn?

Suomen rikoslainsäädäntöä on terrorismin ja sen rahoittamisen osalta uudistettava mahdollisimman nopeasti.

Suomen rikoslakiin terrorismia koskevat säädökset tulivat vuoden 2003 alussa, eikä päivitystä ole tehty, vaikka terrorismi ja sen toimintamuodot ovat muuttuneet voimakkaasti.

Suomi ei ole mikään lintukoto, vaan yhä houkuttelevampi kohde terrorismille ja islamisteille.

0
simonelo
Kokoomus Espoo

Perheenisä. Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Länsi-Uudenmaan varavaltuutettu. Oikeistolainen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu