Toiselle kierrokselle menevät Soini ja Niinistö

MTV3:n presidentinvaalikysely vahvistaa ennustustani – toiselle kierrokselle menevät Timo Soini ja Sauli Niinistö.

Paavo Väyrynen on kieltämättä vaalien musta hevonen, mutta laukka loppuu lyhyeen, kun kansalaiset saavat kuulla illasta toiseen, että hän on Jumalan valittu johtamaan Suomen kansaa. Missä virhe, siellä ei Väyrystä.

Paavo Lipponen sai vain viiden prosentin saaliin jääden jälkeen jopa vihreiden Pekka Haavistosta, miehestä, jonka voittokulun pienin este on ”eräs tunnettu syy”. Haaviston suurin heikkous on se että hän on vihreä.

”Olin kahdeksan vuotta pääministerinä, tasavallan tärkeimmässä tehtävässä. En halua presidentiksi, siihen minulla ei ole minkäänlaista motivaatiota. Menisikö tämä jo perille?”

Näin totesi Lipponen Helsingin Sanomille taannoin.

Ja perille on mennyt.

Lipponen ei tule pääsemään toiselle kierrokselle, sillä hän piinkova eurostoliittolainen, jolle ei Suomessa ole tilausta. Presidentinlinnan demarivallan aika on ohi.

Vasemmistoliitto kruunaa Paavo Arhinmäen vastentahtoiseksi kuokkavieraaksi presidentinvaaleihin. Eva Biaudet on liian liberaali jopa ankkalammikolla seilaaville eikä Sari Essayah oikein löydä paikkaansa, sillä EU-kritiikki on jo viety. Mikä on hänen teemansa?

Kaikesta huolimatta lähes viidennes vastaajista ei ole vielä päättänyt ehdokastaan.

Tähän saumaan Soini iskee toisella kierroksella.

Toisella kierroksella kansa jakaantuu jälleen suurinpiirtein kahtia ja marginaalit tulevat olemaan pienet. Kansa jakaantuu EU-mielisiin ja EU-kriittisiin. Yhä useampi seisoo jälkimmäisessä joukossa.

Niinistön suurin heikkous on kokoomuslaisuus. Päähallituspuolueen edustajan tulee olemaan vaikeaa pyristellä irti Kreikan varjosta. Miksi vuosi sitten Kreikan velkasaneeraus oli vastuutonta populismia, nyt vastuullista realismia?

Ei ihme, että Niinistö yrittää olla vain Niinistö, eikä se kokoomuslainen, joka johti Suomen euroon.

0
simonelo
Kokoomus Espoo

Perheenisä. Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Länsi-Uudenmaan varavaltuutettu. Oikeistolainen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu