Allianssi ei saa olla mikään pyhä lehmä

Perussuomalaiset Nuoret, Kokoomusnuoret ja Kristillisdemokraattiset Nuoret erosivat eilen Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssi ry:stä, mikä sai odotettua pöhinää poliittiselle kentälle.

Erosta ollaan tehty oikeisto-vasemmisto-välinen vastakkainasettelu. Se ei pidä paikkaansa, vaan kritiikki Allianssia kohtaan on kovaa sekä vasemmalta että oikealta.

En ole yllättynyt, jos jokin poliittinen nuorisojärjestö eroaa Allianssista ensi kevään aikana.

Keskustanuorten puheenjohtajan Antti Kurvisen mukaan ”kovien nuorisoalan ammattilaisten haukkuminen laiskoiksi politrukeiksi ei ole asiallista käytöstä”.

Laiskojen politrukkien kuvaileminen laiskoiksi politrukeiksi on totuudellista. Asiallisuus on minulle silloin sivuseikka.

Se koira älähtää, johon kalikka kapsahtaa.

Samat naamat hyppivät järjestöstä toiseen, tukien toisensa aina seuraavan järjestön paikoille. Kun vain tunnet sopivat henkilöt. Eikö tällainen ole eräänlaista rakenteellista korruptiota?

Poliittinen rälssi on kahminut privilegioita.

Nuorisotoiminnan rahoitusta tulee leikata ja jakoperusteista täytyy tehdä läpinäkyvämpiä ja oikeudenmukaisempia. Nykyistä tukijärjestelmää olemme kritisoineet vahvasti.

Perussuomalaisten Nuorten kritiikki kohdistuu laajempaan yhteiskunnalliseen kehitykseen. Kuten olen aiemmin todennut, ”nyt asenne koko yhteiskunnassa tuntuu olevan, että kun rahahanat ovat auki, haavi alle ja bileet pystyyn”.

Ensi vuonna Suomi maksaa pelkkinä korkomenoina 4500 euroa joka minuutti. Suomen valtionvelka on noussut vuoden 2008 talouskriisin jälkeen yli 80 miljardiin euroon – kasvua kolmekymmentä miljardia euroa.

Ketkä loppujen lopuksi lystin maksavat? Nykyiset nuoret, tulevaisuuden keski-ikäiset. Velat tulevat meidän kannettavaksemme. Tällä menolla eläkkeemme ei tule olemaan hääppöinen.

Kreikan tie ei saa olla Suomen tie. Valtion on välttämätöntä leikata menoja ja tehdä politiikkaa, joka tukee työntekoa ja yrittäjyyttä. Sitä kautta saamme talouskasvua.

Meidän on katsottava, että mikä on todella tarpeellista ja mikä ei. Nuorisotoiminta ei ole mikään pyhä lehmä, johon ei saisi koskea. Kyllä saa ja kyllä täytyy. Leikkaukset on vain tehtävä tarkoituksenmukaisesti ja oikeudenmukaisesti.

Perussuomalaiset Nuoret ei halua kustantaa valtion kassassta yhtäkään ” monialaisen yhteistyöverkoston kehittämishankkeen projektikoordinaattoria”.

Tässä tulee ero oikeiston ja vasemmiston välillä. Jälkimmäinen olisi valmis kustantamaan kolmannen sektorin löperön taloudenpidon. Meille ideologinen jaottelu on yhdentekevä. Emme halua olla oikealla tai vasemmalla, vaan oikeassa.

Eronneita järjestöjä on syytetty yhteistyökyvyttömyydestä. Kuinka paljon poliittiset nuorisojärjestöt voivat vaikuttaa Allianssissa, jossa on yli 100 erilaista jäsenjärjestöä?

Poliittisten nuorisojärjestöjen välisen yhteistyön voimme järjestää aivan hyvin itse. Eroilmoituksemme on esimerkki hedelmällisestä ja yhteiskuntaa hyödyttävästä nuorisoyhteistyöstä.

Kurvisen mukaan ”on puhuttava siitä, miksi Allianssi on olemassa.”

Kolme poliittista nuorisojärjestöä on puhunut – Allianssi on olemassa nimellisesti nuoria varten, mutta todellisuudessa suojatyöpaikaksi. Sellaista mammuttia emme voi emmekä halua tukea.

Kysyn jälleen – kuinka kauan tämän kreikkalaisen taloudenpidon annetaan jatkua?

Suomen talous on pelastettavissa, avaimet ovat meidän omissa käsissämme. Suomi on pelastamisen arvoinen.

simonelo

Kahden pojan isä. Espoon kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Vapaata markkinataloutta kannattava tolkun oikeistokonservatiivi. Autoilija. Videopelaaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu