Radikaalisaarnaaja Khalid Yasin luennoi Suomessa

Islamiin liittyvistä ongelmista puhuttaessa saa usein kuulla, että asiaa nostetaan turhaan esille. Eihän mitään vaarallisia ilmiöitä ole Suomessa. Niinhän sitä voisi luulla.

Helsingin Roihuvuoren moskeija on kutsunut tunnetun radikaalisaarnaajan sheikki Khalid Yasinin luennoimaan kahdeksi päiväksi Helsinkiin.

Amerikkalainen Yasi toimii Hollannista käsin. Hän saa rahoitusta kansainväliselle toiminnalleen Saudi-Arabiasta. Yasin kiertää saarnaamassa tiukkaa wahhabilaista islamin tulkintaa.

Manchesterissa pitämässään syyskuun 11. päivän iskuja käsitelleessä tilaisuudessa Yasin pyysi paikallla olijoita sulkemaan nauhurinsa, sillä nauhoitetta ”voitaisiin käyttää häntä vastaan”.

Yasin oli toinen karismaattisista saarnaajista, joita oikeuden mukaan manchesterilainen ryhmä käytti rekrytoidakseen uusia jihadisteja Afganistaniin. Yasin on sanonut, että Yhdysvallat oli World Trade Centerin terrori-iskujen totettuaja ja Balin vuosien 2002 ja 2005 terrori-iskut olivat oikeutettuja (Khalid Yasin: ”The New Voice of Islam?” Sunday (Australia), 9.10.2005).

Yasinin mukaan muslimi ja ei-muslimi eivät voi olla ystäviä eikä hän usko länsimaiseen yhteiskuntaan sopeutumiseen. Yasinin mukaan sharia-laki on hyvin selkeä siinä, että homoseksuaalisuuden rangaistuksena on kuolema. Sitä ”ei voi selittää parhan päin, se ei ole meidän lakimme, vaan koraani”. Muslimien ei tulisi Yasinin mukaan käydä yliopistoa, koska se portti kääntymykseen, pois islamista.

Shariasta Yasin totesi englantilaisen Channel 4:n salaa kuvaamassa materiaalissa, että ”naisten yhtäläiset oikeudet ovat harhaa ja järjetön ajatus”. Samassa ohjelmassa Yasin sanoo pitävänsä turhana keskusteluja kristittyjen ja juutalaisten kanssa ”siitä saastasta, mihin he uskovat”. Hänen mukaansa muslimit on ”määrätty tekemään aivopesua”.

Yasin uskoo, että maallinen muslimivaltio ei voi toimia, vaan sharia-laki on otettava käyttöön. Maallinen ja uskonnollinen valta eivät ole hänen mukaansa erotettavissa. Onnistuneeksi esimerkiksi sharian käytöstä Yasin nostaa Nigerian. Yasin ei mainitse asiaa, mutta Nigeriassa on muun muassa teloitettu ihmisiä sharia-lain nojalla.

Sanomalehti Telegraphin mukaan Yasin on kiittänyt sharian pelotevaikutusta sanoen, että ”ihmiset näkevät toisia ilman käsiä,
ihmiset näkevät julkisesti päiden pyörivän kadulla, kädet ja jalat
katkottu ja ihmiset näkevät heidät ristiinnaulittuina. He näkevät
ihmisiä paalua vasten ruoskittavana julkisesti, ja koska he näkevät sen,
se toimii heille pelotteena. He sanovat, että en halua tuon tapahtuvan
minulle”.

Täten ei ole yllättävää, että Yasin on suosittanut ”epätottelevaisen” vaimon hakkaamista. Hänen mukaansa koraanin kirjaimellinen käännös kyseiseen asiaan liittyvästä kohdasta tarkoittaa, että ”hakkaa häntä kevyesti”. ”Hakkaa heitä, kuten hakkaisin lastani”, Yasin toteaa.

Luentokutsun takana on Helsingin muslimit ry, joka myös ottaa vahvasti kantaa keskusteluun muslimioppilaiden uskonnonpetuksesta. Kirjoituksen mukaan ”monet vanhemmat ovat ottaneet lapsensa pois tunnilta suojellakseen heitä, mikä onkin hyvä, koska on kuultu opettajan tehneen vakavia virheitä opetuksessa, sanoen esimerkiksi, että ei ole pakko uskoa jumalaan” […] ”ja se on suurin ongelma nyt, laki pitäisi muuttaa”.

Suomen perustuslain 11. pykälän ensimmäisessä momentissa todetaan, että ”jokaisella on uskonnon ja omantunnon vapaus”.

Nämä muslimit haluaisivat ottaa tämän oikeuden pois.

Mikä on heidän ratkaisunsa? Helsingin muslimit ry kertoo järjestävänsä lapsille uskonnonopetusta tammi-helmikuun aikana. ”Voi osallistua omassa uskonnollisessa yhdyskunnassa esim. moskeijassa islamin oppitunneille ja saada sieltä todistuksen ja sen jälkeen viemällä sieltä todistuksen kouluun voi saada vapautuksen uskonnon tunnista”, yhdistys sanoo.

”Toivommekin, että muslimit suojelevat ummaa ja eivät vie lapsiaan tunneille jossa opettaa ei-muslimi”, yhdistys vetoaa ja uskoo, että painostus tehoaa viranomaisiin: ”Varmasti kun asiasta aletaan saada enemmän tietoa muslimien keskuudessa, alkavat kaikki moskeijat järjestämään lapsilleen opetusta ja sitä kautta kun islamin tunneille koulussa (missä on ei-muslimi opettaja) ei ilmaannu oppilaita enään, aletaan asiaa varmasti miettiä opetusvirastossa sekä hallituksessa”.

Syvä helpotuksen huokaus, viranomaisemme eivät tietenkään taivu, vaan turvaavat maallisen lainsääd…ei, eivät Suomessa.

Suojelupoliisi puuttui Tampereella vanhempien ja koulun välillä syntyneisiin erimielisyyksiin. Kyllä, luit oikein, Suojelupoliisi. Jos meillä olisi toimivaa journalismia, niin toimittajat kaivaisivat esille ne syyt, miksi ihmeessä Suojelupoliisi puuttuu koulukiistoihin.

Tampereen islamin yhdyskunnan puheenjohtaja Mustafa Kara ja vanhemmat suivaantuivat siitä, että ei-muslimiopettaja oli todennut, että ”lapsi saa uskoa mihin haluaa, eivätkä vanhemmat voi puuttua siihen”.

Koska olemme Suomessa, asia ratkaistiin palkkaamalla opettajan ”avuksi” uskonnon tunneille muslimi ja pienentämällä ryhmäkokoja.

Kaikilta muilta leikataan opetuksesta näinä taloudellisina aikoina, mutta yksi ryhmä saa julkisesti häpäistä perustuslakimme ja toimia vastoin opetushallituksen sääntöjä. Koska olemme Suomessa, sellaisesta käytöksestä saa vielä palkinnon kaupan päälle.

Kiistatapauksia on ollut vuosien varrella useita, aiemmin esimerkiksi Turussa ja Espoossa.

Puheenjohtaja Kara on sanonut Suomen Kuvalehdelle (7/2005), että ”juutalaiset levittivät kateuksissaan valhetta, että Ismailin äiti Hagar olisi ollut orjatar. Sieltä se kaikki alkoi. Siitä päivästä asti juutalaiset ovat vihanneet muslimeita, ja muslimin pahin vihollinen on juutalainen”.

Tämäkö on se islam, jonka Kara pelkää ei-muslimin jättävän huomiotta?

Helsingin muslimit ry kirjoittaa sivuillaan pyrkivänsä ”toiminnallaan edistämään islamin tiedon levittämistä Suomessa ja tuomaan oikeanlaisen kuvan islamista Suomen kansalle”.

Ainakin se on kuva, jota ei julkisuudessa käsitellä. On selvää, että Suomessa on radikaalia islamin tulkintaa ja sen opetusta siinä missä muissakin Euroopan maissa. Eikä ole lainkaan poissuljettua, että tämä tulkinta on nimenomaan wahhabismi ja sitä rahoitetaan Saudi-Arabiasta.

Olisi mielenkiintoista kuulla, että jakaako Helsingin muslimit ry ja Roihuvuoren moskeija Khalidin ajatusmaailman? Millä he perustelevat sitä, että ovat kutsuneet hänet luennoitsijaksi? Opetetaanko tätä ajatusmaailmaa nyt moskeijoissa myös lapsille?

Ja miksi Suojelupoliisi puuttuu koulukiistaan Tampereella, mutta ei ole kiinnostunut siitä, millaista islamin tulkintaa levitetään Helsingin moskeijoissa?

Kirjoitin aiemmin, että ”somalialaisen terroristijärjestön al-Shabaabin hengellinen johtaja Hassaan Hussein kävi vuonna 2009 Pohjoismaissa. Hussein värväsi myös Suomesta”.

”Rahaa saudilähteistä on saanut ainakin kolme suomalaismoskeijaa ja yksi
yhteisö, esimerkiksi Itä-Pasilassa sijaitseva Helsinki Islam Keskus.”

Kirjoitin, että ”Suojelupoliisin mukaan Hassaan Husseinin käyntiä Suomessa ei voida vahvistaa tai kiistää”.

Sheikki Khalid Yasin, yksi tunnetuimmista radikaalisaarnaajista, on todistetusti tulossa Suomeen.

Kysyn jälleen – mitä Suomi aikoo tehdä estääkseen tällaisten henkilöiden maahanpääsyn?

0
simonelo
Kokoomus Espoo

Perheenisä. Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Länsi-Uudenmaan varavaltuutettu. Oikeistolainen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu