Timo Soinista on hyvän maan isäksi

(Puheeni Timo Soinin presidentinvaalikiertueen tilaisuudessa Turussa 7.1.2012)

 

Hyvät ystävät,

Meillä on näissä presidentinvaaleissa ehdokas, jolla on ulkopoliittista kokemusta. Meillä on ehdokas, jolla on asiantuntemusta. Meillä on ehdokas, joka on median suosikki, ellei jopa lellikki. Tämä ehdokas on Pekka Haavisto.

Pekka Haavisto ei hesarin testissä tunnistanut Venäjän presidenttiä. Hän ei tunnistanut Ruotsin pääministeriä. Hän ei tunnistanut Iso-Britannian pääministeriä. Eikä edes sen lafkan pääjehua, jossa hän itse on toiminut ulkopoliittisella kokemuksellaan eli YK:n pääsihteeriä Ban Ki-Moonia, joka on muuten etelä-korealainen.

Ja tällä kokemuksellako me ottaisimme hänet presidentiksi? Ei, sanon minä.

Me tarvitsemme oikean miehen Linnaan. Oikean miehen, jolla on oikeaa kokemusta ja tietämystä näistä erilaisista asioista, mihin presidentti oikeasti vaikuttaa.

Timo Soini on maisterisjätkä ja lähiökasvatti, hän tuntee suomalaisen kansanluonteen. Hän tietää millaisista asioista suomalaiset välittävät, millaisia asioita suomalaiset tarvitsevat. Suomalaiset tarvitsevat ennen kaikkea työtä.

Talous on aikamoisella karikolla, kuten Timo puheessaan kertoikin EU:n tilanteesta, ylipäätään koko Suomen ja maailman taloudesta. Tällä hetkellä sekä duunarit että valkokaulustyöläiset tarvitsevat aivan samaa asiaa – työtä. Sitä ei todellakaan tuoda näillä vihreillä ajatuksilla, mitä Pekka Haavisto puoluetaustansa kautta kuitenkin toisi keskusteluun.

Minä väitän, että tällä hetkellä mielipidetiedustelujen kakkonen ei ole Pekka Haavisto, hän on Timo Soini. Kuten tiedätte, jokaisessa gallupissa ennen eduskuntavaaleja annettiin aina vähän pienempi luku meille kuin mitä lopullinen kannatus oli.

Uskon, että on tälläkin hetkellä niin, että useampi äänestää Timo Soinia kuin mitä tässä vaiheessa edes välttämättä kehtaa sanoa. Sehän on paha asia kannattaa meitä, koska me olemme ainoa vastavoima joka tämän hetkiselle poliittiselle eliitille Suomessa on olemassa.

Kaikkein kauheinta medialle on tietysti se, että Suomen Soinia voi äänestää koko maassa. Ei ole Espoo kunnallisvaaleissa, ei ole Uusimaa eduskuntavaaleissa, nyt on oikeasti koko Suomi.

Muistatteko miten kävi viime kerralla, kun Soinia pystyi äänestämään koko maassa? Yli 130 000 ääntä ja eurovaalien ykkönen. Käykö niin jälleen, ykkönen ja runsas äänimäärä? Se jää nähtäväksi.

Sen lisäksi että Soini tuntee suomalaisen kansanluonteen, ääni Suomen Soinille on ääni kansanvaltaisuudelle ja itsenäisyydelle. Suomalaisten etujen puolustamiselle.

Itse lähdin mukaan politiikkaan pari kolme vuotta sitten voisi sanoa vaalirahakohun saattelemana. Sitä ennen katsoin, että en välttämättä noista asioista riittävästi tiedä, eihän minulla ole tietotaitoa tuonne lähteä, vaikka vähän kiinnostaisikin. Vaalirahakohun myötä ymmärsin, että eihän nuokaan mitään tiedä!

Minulla oli siis varsin mainiot taidot lähteä mukaan ja päätin lähteä opiskelemaan valtiotiedettä. Ja nyt olen tässä.

Juuri tällainen henkilö kuin Timo Soini, joka puhuu asioista suoraan, kaunistelematta, kertoo ne miten ne on, saa ihmiset mukaan.

Monet meistä, jotka täällä tänään istuvat, ovat lähteneet mukaan koska on kerrankin vaihtoehto, joka ei kaunistele, vaan kertoo asiat suoraan.

Ääni Soinille on juuri siksi ääni sille, että nämä tietyt tahot Suomessa saavat jälleen sen kuuluisan halvauksen niin kuin aina aikaisemminkin.

Ääni Soinille on ääni sille, että jokin asia Suomessa muuttuu, mitä minä ainakin kaipaan. Ehdottomasti.

Siitä huolimatta, että ääni on tällä tavalla vaikuttava, tasavallan presidenttinä Timo Soini on ilman muuta yhteistyökykyinen. Hän on myös kansainvälinen.

Kansainvälisyys ei todellakaan tarkoita sitä, että täytyy kannattaa nykymuotoista Euroopan unionia. Kansanvaltaisuus tarkoittaa, että sitä ei todellakaan voi kannattaa, koska Euroopan unioni ei ole demokratia, vaan byrokratia. Täysi kansanvaltaisuuden irvikuva.

Jos kysyisin teiltä, kuten kysyin yhdessä lukiossa Espoossa, josta olen itse kotoisin, että kuka kuinka monin tuntee Suomen tasavallan presidentin, osaa tunnistaa hänet naamalta, Pekka Haavisto ehkä ei, mutta kaikki muut varmasti osaavat. Kaikki tiesivät lukiossa, kuka on Tarja Halonen, hän on Suomen tasavallan presidentti.

Seuraavaksi kysyin, että kuka tietää EU:n presidentin. Kaikki katsoivat toisiaan hymyillen. Yksi käsi nousi – sanoin että sinä olet se poikkeus, joka vahvistaa säännön.

Eihän juuri kukaan tätä henkilöä tunne, sillä häntä ei valita meidän, kansan, päätöksellä, vaan nimenomaan kabineteissa. Niin kuin Herman van Rompuy valittiin kabinettipäätöksellä presidentiksi siksi, että hän oli kaikkein värittömin ja mitäänsanomattomin henkilö, joka voi ajaa kaikkien asiaa.

Tällaisia henkilöitä me emme halua Suomen presidentiksi. Me haluamme Suomen presidentiksi Timo Soinin, joka ajaa nimenomaan suomalaisten asioita, ei ole väritön, vaan nimenomaan värikäs, ei ole hiljainen, vaan on suorapuheinen. Sanoo ne asiat, mitkä täytyy sanoa, mutta kuitenkin yhteistyökykyisesti.

Arvojohtaja johtaa esimerkin voimalla. Siinä Timo Soini on myös kunnostautunut.

Hän on aina sanonut kaikissa tilaisuuksissa, kun on yritetty kurmottaa ties minkälaisilla viimeisimmillä skandaaleilla, että hän ei lähde tähän asiaan sen enempää sanomaan, vaan hän johtaa esimerkin voimalla. Juuri niin arvojohtajan tulisi tehdä.

Timo Soinista on minun mielestäni, ja uskon että monen muunkin suomalaisen mielestä, hyvän maan isäksi.

Perussuomalaiset Nuoret tukee vahvasti Timo Soinia tämän maan tasavallan presidentiksi.

Suomen Soinista saamme sellaisen tasavallan presidentin, jollaista en ole itse vielä koskaan nähnyt. Arvaatteko miksi?

Olen syntynyt vuonna kahdeksankymmentäkuusi, Tsernobylin vuonna. Ehkä siksi minusta on tullut tällainen, mutta joka tapauksessa, en ole nähnyt muita kuin demaripresidenttejä.

Koivisto, Ahtisaari, Halonen. Eiköhän olisi vähän muutoksen aika? Saada vähän jotain muutakin väriä kuin sitä punaista. Meilläkin esite on sininen – on sen aika.

Demarivalta alas ja jotain uutta tähän maahan. Sitähän me toimme myös eduskuntavaaleissa. Ihmiset jotka eivät edes äänestäneet meitä sanoivat minulle, jopa vihreät, että hei, te toitte sentään jotain uutta. Me saadaan politiikka politiikkaan. Sitä haluan myös näihin vaaleihin.

Näillä sanoilla haluan esittää Timo Soinille Perussuomalaisten Nuorten täyden tuen presidentinvaaleissa.

Media – te olette väärässä. Timo Soini on toisella kierroksella.

 

simonelo
Kokoomus Espoo

Perheenisä. Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Länsi-Uudenmaan varavaltuutettu. Oikeistolainen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu