Äänestin Sauli Niinistöä

Ääneni sai tänään Sauli Niinistö.

Äänestän aina, joten nyt presidentinvaalien toisella kierroksella täytyi
valita kahdesta pahasta pienempi. Enkä näe mitään syytä sille, että
miksi en valintaani julkisesti kertoisi.

Niinistön syntilistan kärkipäässä on hänen toimensa, kun Suomi vietiin euroalueen jäseneksi. Ääneni ei ole siitä synninpäästö eikä se ole ääni Kokoomukselle.

Niinistön mukaan EU-maiden ei tule aina tukea toisia taloudelliseen ahdinkoon joutuneita EU-maita. Hän ei kannata nykylinjaa, jossa pankkien tappiot sosialisoidaan veronmaksajille vapaan markkinatalouden vastaisesti.

Niinistö ei aja sukupuolineutraalia avioliittolakia kuin käärmettä pyssyyn, vaan avioliitto on miehen ja naisen välinen liitto.

Uskon, että Niinistö myös ajaisi vahvemmin Suomen vientiteollisuuden ja yritysten etuja maailmalla sekä parantaisi transatlanttisia suhteita. Hän ymmärtää talouskasvun merkityksen suomalaisen hyvinvoinnin ja taloudellisen itsemääräämisoikeuden takaajana.

Hän ei hyväksyisi Palestiinan valtion yksipuolista itsenäisyysjulistusta ja suhtautuisi tiukasti Iranin ydinaseohjelmaan. Nämä ovat minulle tärkeitä ulkopoliittisia linjauksia.

Pekka Haavisto on miellyttävä ihminen, mutta en voi äänestää vihreää, joka on asiakysymyksissä minun linjastani kauempana.

En ole äänestämättä Haavistoa koska hän on homo, enkä äänestä Niinistöä sen takia, että hän on hetero. Minulla painavat tärkeämmät syyt.

Perussuomalaiset Nuoret ei tue virallisesti kumpaakaan ehdokasta. Jäsenemme ovat itsenäisesti ajattelevia, mutta kehotan kaikkia äänestämään. Oman mielensä mukaan.

Olen huomannut, että jostain syystä presidentinvaalit saavat useista ihmisistä ikävimmät piirteet esille. Instituutio herättää edelleen vahvoja tunteita. Löysin ehdokkaani, mutta kannattajakerhoon en ketään suosittele liittymään, jos taso pysyy tällaisena.

 

Ps. Lähden huomenna viisipäiväiselle delegaatiomatkalle Israeliin, jossa tapaan muun muassa paikallisia poliitikkoja.

simonelo
Kokoomus Espoo

Perheenisä. Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Länsi-Uudenmaan varavaltuutettu. Oikeistolainen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu