Aluevaaleissa päätetään pelastustoimen tulevaisuudesta

Tuleville hyvinvointialueille siirtyy sosiaali- ja terveyspalveluiden lisäksi vähemmälle huomiolle jääneet pelastustoimi ja ensihoito. Vaaratilanteessa ihmiselle on tärkeintä, että kuinka nopeasti palokunta tai ambulanssi on saatavilla. Ihmisten avunsaanti onnettomuustilanteissa on pidettävä hyvinvointialueellakin vähintään nykyisellä tasolla.

Aluevaltuuston on pidettävä huolta siitä, että pelastustoimen resurssit pysyvät Länsi-Uudellamaalla jatkossakin riittävinä. Rahoitus paloasemien nykyisen verkoston säilyttämiseksi on turvattava, vaikka se merkitsisi säästämistä sote-palveluista. Toiminnan kehittämiseen ja henkilöstön kouluttamiseen on myös varattava rahoitusta, jotta osaaminen on ajan tasalla. Suomessa on 784 paloasemaa, joista 688 asemalla toimii vapaaehtoisista koostuva sopimuspalokunta. Suomi ei selviä ilman sopimuspalokuntia, joiden tekemälle merkittävälle työlle on annettava niiden ansaitsema arvostus.

Kokoomukselle on tärkeää, että pelastustoimi ei jää irralliseksi saarekkeeksi hyvinvointialueen organisaatioon. Pelastus- ja ensihoitopalveluiden yhteistoiminnasta on otettava kaikki hyöty irti. Voimavaroja on pystyttävä suuntaamaan tehokkaasti myös häiriö- ja suuronnettomuustilanteissa sekä poikkeusoloissa.

Olen kokoomuksen ehdokkaana aluevaaleissa Länsi-Uudellamaalla numerolla 131. Ennakkoäänestys jatkuu 18.1. asti ja varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 23.1. Käytä äänioikeuttasi!

 

(Alkuperäinen mielipidekirjoitus on julkaistu Länsiväylä-lehdessä 15.1.2022.)

simonelo
Kokoomus Espoo

Perheenisä. Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Länsi-Uudenmaan varavaltuutettu. Oikeistolainen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu