Demarit upottivat hoitajamitoituksen hallintohautaan

”Jos Sdp:stä tulee pääministeripuolue ja minusta pääministeri, sellaista ratkaisua ei tule hallitusohjelmaan, että näitä asioita ei korjata,” sanoi demareiden puheenjohtaja Antti Rinne vanhusten- ja sairaanhoidosta Iltasanomille 23. helmikuuta 2019 ennen eduskuntavaaleja. Tuli pääministeripuolue. Tuli pääministeri. Tuli hallitusohjelma. Ei tullut rahaa hoitajamitoitukseen.

Pääministerinä Antti Rinne sanoo, että ei ole rahaa palkata vanhustenhoitoon 4000 uutta työntekijää, jotka vaadittaisiin hoitajamitoituksen täyttämiseen. Vaikka hallitus aikoo myydä valtion omaisuutta kolmella miljardilla eurolla. Onko tämä sellainen arvovalinta, joista oppositio-Rinne kovaan ääneen pauhasi?

Rinteen mukaan häneen lupauksiinsa kuuluu yhä, että ”ainakin hallinnollisesti” 0,7:n hoitajamitoitus saadaan. Toisin sanoen lakiin tulee kuollut kirjain. Äänestäjille olisi voinut ennen vaaleja kertoa, että demareiden kovasti pauhaama lupaus hoitajamitoituksesta onkin vain hallinnollinen vaalilupaus. Demarit upottivat hoitajamitoituksen hallintohautaan.

Demarit perääntyvät yksi kerrallaan keskeisistä vaalilupauksistaan. Harmi, että usea äänestäjä uskoi vaaleissa vappusataset ja hoitajamitoitukset. Viimeistään ensi vuoden syksyllä on selvää, että hallitus ei saavuta työllisyystavoitettaan ja sen täytyy tehdä leikkauksia valtion menoihin.

”Olen kuunnellut useamman kuukauden sitä, että SDP:llä ei ole näkemystä, miten asiat rahoitetaan. Se on täyttä höpöhöpöpuhetta,” sanoi Rinne Iltalehdelle 23. maaliskuuta 2019. Nyt hallituksessa demarit luovat menoja, joihin ei ole tuloja. Elinkeinoelämän valtuuskunnan mukaan Rinteen hallitus lisää vaalikauden aikana menoja päätösperusteisesti kahdeksalla miljardilla eurolla suhteessa tilanteeseen, jossa hallitus ei tekisi uusia päätöksiä menolisäyksistä. Hallitusohjelman mukaan määrärahoja lisätään yhteensä 227 menokohteeseen.

Vasemmistohallitus seisoo katteettomilla lupauksilla ja perusteettomilla talousennusteilla.

Keskustapuolue seisoo vasemmistohallituksen tukena, sillä opimme vastikään keskustan uudelta puheenjohtajalta Katri Kulmunilta, että keskusta ei ole porvaripuolue. Keskusta on ottanut pitkän askeleen vasemmalle. ”Punamultayhteistyöllä on kunniakas perintö suomalaisen yhteiskunnan rakentamisessa,” sanoi Kulmuni tänään linjapuheessaan. Punamullan perintö voi olla kunniakas, mutta Rinteen hallituksen suorittamassa valtiontalouden rapauttamisessa ja räikeästi rikotuissa keskeisissä vaalilupauksissa ei ole mitään kunniakasta.

Kulmuni toisti linjapuheessan kolme kertaa sanaparin ”keskusta ja SDP”. Saapa nähdä, että onko keskustapuolueen järkevää liittoutua näin vahvasti vasemmiston kanssa. Aluepoliittinen kärki lupaa kuivankälppeää kepukannatusta ainakin pääkaupunkiseudulla. Kotikaupunkini Espoo maksaa jo nyt satoja miljoonia euroja muille kunnille tulontasausta.

Kuinka monta vasemmalle kallellaan olevaa puoluetta Suomeen mahtuu?

Rinteen hallitus laajentaa ja vahvistaa valtiota. Tämä yksilönvapauden vastainen kehitys vaatii uskottavan vastavoiman. Nyt on tilaa ja tilausta tolkun oikeistolaisuudelle. Vastuullisempaa talouspolitiikkaa. Vähemmän veroja ja holhoamista, enemmän palkkaa ja vapautta.

+2
simonelo
Kokoomus Espoo

Perheenisä. Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Länsi-Uudenmaan varavaltuutettu. Oikeistolainen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu