Espoon kunnallisveroprosenttia ei ole syytä korottaa

Tänä vuonna kunnallisveroprosentti nousi 39 kunnassa ja laski vain neljässä. Suuremmista kaupungeista kunnallisveroa korottivat Oulu ja Pori, kun Espoossa valtuusto päätti pitää kuntaveron tänä vuonna nykytasolla. Espoossa kunnallisveroprosentti on 18 ja Kauniaisissa 17.

Espoossa vasemmisto ja vihreät ovat vuosien ajan puhuneet kunnallisveron korottamisen puolesta. Katson, että korkeampi kunnallisveroprosentti karkottaisi keski- ja hyvätuloisia Espoosta naapurikuntiin. Koronakriisi on lisännyt työttömyyttä ja lomautuksia, joten matalammalla verotuksella voidaan tukea espoolaisten ostovoimaa ja siten yritysten liiketoimintamahdollisuuksia. Nykyisin Espoossa asuva keskituloinen pariskunta maksaa keskimäärin 680 euroa vuodessa enemmän kunnallisveroa kuin keskituloinen pariskunta Kauniaisissa.

Viime vuosina Espoon menot ovat kasvaneet nopeammin kuin tulot, ja tähän vaaralliseen kehitykseen on päätetty määrätietoisesti puuttua. Espoon valtuuston hyväksymä ja seuraavien neljän vuoden aikana toteutettava kaupungin talouden sopeutusohjelma varmistaa, että espoolaiset saavat jatkossakin laadukkaat palvelut Suomen toiseksi alhaisimmalla kunnallisveroprosentilla. Epäilen, että espoolaiset kaikki kuntavaaliehdokkaat eivät ole tietoisia sitoumuksesta, jonka nykyinen valtuusto on talouden sopeutusohjelman hyväksynnällä tehnyt.

Olen Espoossa kokoomuksen kuntavaaliehdokkaana kolmannelle valtuustokaudelle. Toimin tällä hetkellä valtuuston lisäksi kaupunginhallituksessa ja sen alaisessa konsernijaostossa. En hyväksy Espoossa kuntaveroprosentin nostamista, vaan ajan kuntaveron keventämistä. Työnteon hedelmistä pitää jäädä nykyistä enemmän työn tehneelle. Pääkaupunkiseutu on Suomen talouden veturi, kun vain pyörät pidetään pyörimässä.

Äänestä. Jos et voi missään tapauksessa äänestää minua, äänestä jotakin muuta kokoomuslaista ehdokasta. Jos et voi missään tapauksessa äänestää kokoomusta, äänestä jonkin muun puolueen ehdokasta. Hyviö kuntavaaliehdokkaita on runsaasti yli puoluerajojen. Aion tehdä jatkossakin yhteistyötä yli puoluerajojen.

Tärkeintä on että käytät äänioikeuttasi ja vaikutat kotikuntasi tulevaisuuteen.

simonelo
Kokoomus Espoo

Perheenisä. Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Länsi-Uudenmaan varavaltuutettu. Oikeistolainen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu