Euroopan valtiot sulkevat koulut

Tuntuu lähinnä huvittavalta, että kun eilen esitin koulujen sulkemista Suomessa koronaviruksen leviämisen rajoittamiseksi niin usea leimasi sen paniikiksi ja politikoinniksi blogini kommenteissa tai sosiaalisessa mediassa. Samojen henkilöiden mielestä koulujen sulkeminen lienee vastuullinen päätös siinä vaiheessa kun sen tekee Marinin hallitus.

Koulujen sulkeminen on Suomessakin enää vain ajan kysymys.

Nyt koulut on suljettu Euroopassa ainakin seuraavissa maissa:

Itävalta, Tanska, Norja, Ranska, Belgia, Italia, Kreikka, Puola, Tshekki, Portugali, Irlanti, Viro, Bulgaria, Liettua, Luxemburg, Malta, Albania, Moldova, Pohjois-Makedonia, Slovenia. Lisäksi neljässä Saksan osavaltiossa ja suurimmassa osassa Espanjaa.

Suomessa ei olla alamaisia, vaan kansalaisia. Demokratiaan kuuluu avoin kansalaiskeskustelu. Asiallisena ja asiaperustaisena se ei ole politikointia tai paniikin luomista, vaan varautumista. Kunnioitan THL:n ja muiden viranomaistemme osaamista, mutta toivon hartaasti, että suomalaiset osaavat kuunnella myös muiden maiden asiantuntijoita.

Euroopan tautienehkäisy- ja -valvontakeskuksen (ECDC) mukaan koronavirus voi ylittää terveydenhuoltojärjestelmän kapasiteetin. Useimmat Euroopan maat saavuttavat Kiinan Hubein skenaarion maaliskuun loppuun mennessä ja kaikki huhtikuun puoliväliin mennessä. Tämä ennuste koskee siis myös Suomea. Italian Lombardiassa 20 prosenttia hoitohenkilökunnasta on saanut virustartunnan ja jotkut ovat kuolleet.

Lääketieteen aikakauslehden Lancetin päätoimittaja Richard Horton sanoo Twitterissä, että Iso-Britannia on ajautumassa Italian tilanteeseen. Hänen mukaansa Italiassa tehohoitopaikkojen kapasiteetti ylitetään huomenna. Horton pitää Ison-Britannian hallituksen toimia riittämättöminä.

”Italiassa asuvan silmin pääministeri Sanna Marinin (sd) torstaiset lausunnot antavat vääjäämättä kuvan siitä, ettei koronaviruksen vaarallisuutta ole ymmärretty Suomessa,” kirjoittaa toimittaja Katja Incoronato.

0
simonelo
Kokoomus Espoo

Perheenisä. Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Länsi-Uudenmaan varavaltuutettu. Oikeistolainen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu