Hallitus jakaa häpeilemättä rahaa

Valtion neljäs lisätalousarvio. Summa on ennätykselliset 5,5 miljardia euroa. Hallitus on tainnut ymmärtää väärin käsitteen ”jakamistalous”.

Kun lukee hallituspuolueiden edustajien hehkutusta sosiaalisessa mediassa siitä mihin kaikkeen rahaa on syydetty niin huomaa, että vasemmistohallitus käyttää häpeilemättä valtaansa. Osa rahankäytöstä on perusteltuja koronakriisiin liittyviä elvytystoimia, osa ei. Koronakriisi antoi vasemmistopuolueille tilaisuuden toteuttaa mahdollisimman vasemmistolaista politiikkaa.

Kun rahahanat ovat auki niin jokainen hallituspuolue laittaa haavin alle. Toiveiden tynnyrit kolisevat ja siltarumpu soi. Lisätalousarviossa oli hallituspuolueenkin edustajan mukaan mukana ”heräteostoksia”.

Tämä vuosi tulee veronmaksajille kalliiksi. Suomi ottaa uutta velkaa ainakin 18,8 miljardia euroa.

Sipilän hallituksessa sopeutimme valtiontaloutta neljällä miljardilla eurolla. Se oli vasemmisto-opposition mielestä kylmää ja sydämetöntä. Onneksi sopeutimme, sillä Suomi olisi muuten ollut koronakriisin alkaessa vieläkin hankalammassa taloudellisessa tilanteessa. Kuka tämän tietäen uskoo, että vasemmistohallitus kykenee sopeuttamaan valtiontalouden?

Valtiovarainministeri Katri Kulmunin (kesk) mukaan hallitus siirtää kestävyysvajeen umpeen kuromisen tavoitteen vaalikauden lopusta vuosikymmenen loppuun. Savotta kestää pitkään.

Hallitusohjelma pitäisi koronakriisin vuoksi laittaa uusiksi. Sen sijaan vasemmistohallitus aikoo koronakriisin hoitamisen lisäksi yhä laittaa rahaa hallitusohjelmassa sovittuihin kohteisiin. Oppivelvollisuuden pidentäminen ja muut hallitusohjelman kalliiksi tulevat kirjaukset etenevät, maksoi mitä maksoi.

Kaiken päälle Maria Ohisalo on vaatinut miljardia euroa vihreisiin liikennehankkeisiin ja Li Andersson sataa euroa kaikille suomalaisille vuorineuvoksesta duunariin. Punavihreät eivät kannata talouskuria sen enempää Suomessa kuin Italiassakaan.

Alle vuoden päästä on kuntavaalit. Kannattaa lähteä rohkeasti ehdolle. Politiikkaan voi ja täytyy vaikuttaa.

+3
simonelo
Kokoomus Espoo

Perheenisä. Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Länsi-Uudenmaan varavaltuutettu. Oikeistolainen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu