Historian vasemmistolaisin pääministeri

Antti Rinteen hallitus kesti puoli vuotta. Taival päättyi kun keskustapuolue käänsi pääministerille peukun alaspäin, kuten aiemmin blogissani ennakoin.  Keskusta teki kyllä isänmaan kannalta ainoan oikean ratkaisun. Saa nähdä, että mitä se tarkoittaa keskustapuolueelle itselleen, joka on yhä tiukasti vasemmistohallituksen syrjässä kiinni.

Kokoomuksen johdolla eduskunnassa tehty välikysymys pakotti keskustan aikataulullisesti selkä seinää vasten. Oli puristettava uskottava kanta pääministerin asemasta viime viikon tiistaihin puoleen päivään mennessä ennen välikysymyskeskustelua. Outoa on että eduskunnan suurin oppositiopuolue ei ollut mukana välikysymyksessä.

Demareiden ja keskustan väliseen tulehtuneeseen suhteeseen pätee vanha sanonta: Mihin tarvitsee vihamiehiä, kun on tällaisia ystäviä?

Sopasta puuttuu enää viimeinen mauste: Rinteen pääministerin paikalta eroamaan painostaneet keskustan kansanedustajat äänestävät eduskunnan täysistunnossa Rinteestä varapuhemiehen. Keskusta on nimittäin linjannut, että Rinne saa heiltä luottamuksen, joka ehti olla viikon ajan karkuteillä.

On tämä vasemmistohallitus muutenkin veikeä. Ulkoministeriössä konsulipäällikkö voi ulkoministeri Pekka Haaviston mukaan jatkaa tehtävissä, joista häntä ei kuitenkaan kuulemma potkittu pois. Kuntaministerin paikalta eronnut ja sairaslomalle siirtynyt Sirpa Paatero voi jatkaa tehtävässään – eihän valtioneuvosto ehtinyt edes virallisesti hyväksyä eroa. Mitro Repo (sd) sanoi Jeesuksen olleen demari, joten on ne toverit ennenkin kokeneet ihmeparantumisia.

Onnnittelut Sanna Marinille valinnasta demareiden pääministeriehdokkaaksi. On hienoa, että sukupolveni eli 1980-luvulla syntyneet nousevat isänmaan johtopaikoille. On meillä erimielisyytemmekin. Olen tolkun oikeistokonservatiivi, joten vasemmistoliberaali Marin tulee kyllä tapani tuntemaan.

Sanna Marin sopii vasemmistohallituksen johtoon, sillä vaalikonevastaustensa perusteella Marin on kenties Suomen historian vasemmistolaisin pääministeri. ”Uusi punamulta” tarkoittaa tällä kokoonpanolla selvän punavihreää linjaa. Ei voi odottaa parempaa lopputulosta, jos vain kokki vaihtuu, mutta resepti pysyy samana. Ennustan, että hallituksessa ilmastokunnianhimon tasoa nostetaan ja verotusta kiristetään.

Minua itseasiassa harmittaa keskustapuolueen kehno kannatus. Kun ajattelen vaikkapa Kyösti Kalliota ja Johannes Virolaista niin keskustalla on ollut suorastaan isänmaallinen tehtävä kanavoida maaseudun muutosvoimaa.

Kun porvari on hölmö, niin sosialisti voittaa. Täytyykö keskustaoikeiston yhdistää tulevaisuudessa voimansa vasemmiston vahvaksi vastapainoksi?

+2
simonelo
Kokoomus Espoo

Perheenisä. Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Länsi-Uudenmaan varavaltuutettu. Oikeistolainen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu