Melonihallituksen aika on ohi
Kokoomus porskuttaa eduskuntavaalien kannatuskyselyiden kärjessä ja myös oppositiosta ponnistava perussuomalaiset on lisännyt kannatustaan. Ajatuspaja Libera on julkaissut oman leikkauslistansa. Kaiken kukkuraksi jopa Suomen Pankin vanhempi ekonomisti Sanna Kurronen innostuu lähtemään liberaalipuolueen eduskuntavaaliehdokkaaksi. Vaikuttaa siltä, että merkittävä osa suomalaisista on kyllästynyt Sanna Marinin hallituksen velkaralliin. The Times They Are a-Changin’, lauloi Bob Dylan jo kultaisella 1960-luvulla.
Kirjoitin 4. tammikuuta 2018 blogissani, että ”demariväki haikailee hallitukseen vasemmistoliiton ja vihreiden kanssa”. Kutsuin näiden puolueiden esittämää vaihtoehtoa punavihreäksi konkurssiksi. Mukaan hallitukseen tuli myös keskusta. Niinpä Suomeen muodostettiin melonihallitus. Vihreä päältä ja punainen sisältä.
Sanna Marin on sopinut vasemmistohallituksen johtoon, sillä vaalikonevastaustensa ja toimintansa perusteella Marin on kenties Suomen poliittisen historian vasemmistolaisin pääministeri. Vasemmistohallituksen kurssi on ollut selvä. Kun rahahanat ovat auki niin jokainen hallituspuolue laittaa haavin alle. Toiveiden tynnyrit kolisevat ja siltarumpu soi. Kun valtio suunnittelee laittavansa pandojen hoitoon viisi miljoonaa euroa lisää veronmaksajien kukkarosta niin kai tästä, jos jostain voi olla mustavalkoinen mielipide? Onneksi tämä esitys ymmärrettiin perua.
Panda-tuki on vain viimeisin esimerkki veronmaksajien rahojen käytöstä. Kuntien taloutta kurittava oppivelvollisuuden pidentäminen on paraatiesimerkki kalliista uudistuksesta, jolla ei ole mitään tekemistä koronan tai sodan kanssa. Nykytilanteessa pääsen sujuvasti lainaamaan itseäni, nimittäin Metro-lehdestä 10. lokakuuta 2011: ”Nyt asenne koko yhteiskunnassa tuntuu olevan, että kun rahahanat ovat auki, haavi alle ja bileet pystyyn.”
Juha Sipilän hallituksessa toteuttamamme neljän miljardin euron valtiontalouden sopeutus neljän vuoden aikana oli kova juttu. Silloisen oppositionkin mielestä. Seuraavan hallituksen on pystyttävä vähintään samaan. Sanovat, että nykyinen pääministeri on suosittu, mutta suosio tulee kovin kalliiksi veronmaksajille. Vasemmiston talouslinja on lyhytnäköinen kuin tarinan miehellä, joka rakensi talonsa rantahiekalle. Lainarahan jakaminen ei vaadi taitoa. Melonihallituksen aika on ohi.
Nollakoron maailmasta on tultu tilanteeseen, jossa lainarahakin jälleen maksaa. Valtiovarainministeriön laskelmien mukaan valtion korkomenot nousevat tänä vuonna noin 800 miljoonasta eurosta 2,6 miljardiin euroon. Lisäksi esimerkiksi vanhustenhoidon menot ovat kasvussa, kun yli 75-vuotiaiden määrän ennustetaan kasvavan yli 30 prosentilla kahden seuraavan hallituskauden aikana. Sinähän sen maksat, arvoisa lukija, kun valtio elää yli varojensa.
Suomesta on tullut ylihyvinvointiyhteiskunta. Jo ennen tätä hallituskautta. Yhteinen moraalinen velvollisuutemme on tukea jokaista, joka ei omin voimin pääse eteenpäin, mutta meillä ei ole moraalista oikeutusta ottaa keneltäkään enempää kuin on kohtuullista. Kun omalla toimeentulolla tulee toimeen ja saa perheelle elannon, eikö se ole kaikkina maailmanaikoina riittänyt? Oman työn jälki ja tulokset luovat onnea. Se on perusjuttu, jota ei perustulokaan muuta. Täytyy olla oikeus ja mahdollisuus menestyä omalla rehellisellä työllä.
Britannian konservatiivien entinen europarlamentaarikko Daniel Hannan muistutti aikanaan Twitterissä, että poliitikot eivät käytä julkisiin hankkeisiin omaa rahaansa. Punavihreät eivät ole anteliaita, kun ”käyttävät enemmän” ja me emme ole ilkeitä, kun ”käytimme vähemmän”. Kun vasemmiston edustajat sanovat, että ”nyt on väärä aika puhua leikkauslistoista”, niin muistaako joku hetken, jolloin vasemmiston mielestä oli oikea aika puhua leikkauslistoista? Milloin oli oikea aika puhua veronkevennyksistä? Milloin voi sanoa, että ihmisille pitäisi jäädä enemmän käteen heidän itse ansaitsemistaan rahoista?
Kun porvari on hölmö niin vasemmisto voittaa. Oikeistolla on oltava malttia ja osaamista ottaa voitto, joka on tarjolla. Kaatua voi enää vain omiin jalkoihin. Eduskuntavaalit ovat huhtikuussa. Politiikkaan voi ja täytyy vaikuttaa. Vain annettu ääni ratkaisee. Muistetaan, että eri mieltä voi olla ilman vihaa. Väitellä voi ja pitääkin railakkaasti sanan säilällä, mutta keskinäisen kunnioituksen hengessä.
Kiitos eduskuntavaaliehdokkaille. Olette kansanvallan sotureita. Toivotan viisautta ja voimia tulevan eduskunnan työhön ja hallituksen muodostamiseen. Tiedän omakohtaisesta kokemuksesta, että helppoa ei tule olemaan.
(Alkuperäinen kirjoitus on julkaistu Verkkouutisissa 26.1.2023.)
Hetken jo kuvittelin Annika Saarikon rikastuneen valtiovarainministerinä niin, että hän antaa omistaan jokaiselle lapsiperheelle 200€.
https://www.uusisuomi.fi/uutiset/annika-saarikolta-200-n-vaalilupaus-kaikille-lapsiperheille/15c2e0a1-f708-4530-a47c-51b3d50fd54e
Ilmoita asiaton viesti
Punavihreys on humaani mutta elämän realiteeteista vieraantunut elämänkatsomus.
Ilmoita asiaton viesti
Vesimeloni… vihreä päältä ja punainen sisältä… Keksisit sinäkin jotain uutta.
Ilmoita asiaton viesti
Demari on kuin retiisi, punainen päältä ja valkoinen sisältä. (Autoin miestä mäessä.)
Ilmoita asiaton viesti
Monesko puolue kokoomus sulla on?
Ilmoita asiaton viesti
Onkos sinulla enempää, kuin skp, deva, vasemmistoliitto ja demarit?
Ilmoita asiaton viesti
Räyhä, sähän alat kehittyä, yksi oikein.
Ilmoita asiaton viesti
Deva?
Ilmoita asiaton viesti
Hetken jo ajattelin että äidyit kritisoimaan Italian hallitusta. Onkohan Timo Soini päässyt sinne pääministerin tyylikonsultiksi? Muistaakseni se tietää millainen lippalakki Melonille sopii.
Ilmoita asiaton viesti
Mauno Koiviston oli bernsteinilainen sosialisti, joka aloitti Suomen hivuttamisen sosialismiin jo 1960-luvun lopulla. Suomen viher-sosialistinen talouskokeilu on nyt sitten tullut tiensä päähän, tehnyt ideologisen konkurssin.
Sosialismihan on Hegelin + Marxin oppi, jossa valtion rooli on keskeinen ja jossa vallitsee sovittamaton luokkataistelu. Siinä ei ole ihmisen käsitettä ollenkaan, saati sitten ihmisoikeuksia tai riskiyrittäjää.
Suomi on nyt joutunut vastuuttomien populisti-poliitikkojen ja ay-liikkeen johdolla tämän väärän ideologian aiheuttamaan umpikujaan.
Siinä virheellisesti luultiin valtiolla olevan kyky hoitaa kaikki kansalaiset kelvollisesti kehdosta hautaan, ilman riskiä ottavaa, kannattavasti toimivaa yrittäjää.
Suomi on nyt toivottomassa velkakurimuksessa ja maassa on 300 000 ihmisen tukien varassa elävä työttömyyskurjalisto, menetetty nuorten sulkupolvi, joista kolmasosa kokee elämänsä merkityksettömäksi, romahtanut koulutussektori ja terveydenhoito, sekä pois kuihtumassa oleva kansa.
Nyt meidän pitää tunnustaa sosialismikokeilumme epäonnistuminen ja nopeasti pelastaa isänmaamme näistä pääosin itse aiheutetuista talousongelmista ja nykyisestä turvallisuuskriisistä!
Ideologiaksi pitää ottaa Immanuel Kantin (1724 -1804) idea, joka perustui universaaliin etiikkaan, humanismiin ja ihmisen kunnioittamiseen.
Suomen pitää tehdä talouden, verotuksen ja työlainsäädännön täysremontti, sekä ottaa käyttöön globaalin markkinatalouden periaatteet, palauttaa yritysten toimintaedellytykset kilpailukykyisiksi niin, että meillä kannattaa taas ottaa riskiä, investoida ja työllistää.
Nyt pitää heittää kehiin koetut ylivoimatekijämme, joita ovat nämä:
1) Poikkeuksellinen kykymme tuloksekkaaseen ja vastuuta ottavaan tiimi-työskentelyyn.
2) Kykymme kehittää ja nopeasti ottaa käyttöön uutta tekniikkaa
3) Erinomainen koulusektorimme, joka pitää kiireesti päivittää takaisin maailman huipulle.
4) Tehokas ja ei-korruptoitunut hallintomme, joka pitää skaalata kantokykymme mukaiseksi.
Lisäksi meidän pitää valita Suomen johtoon pätevät ja uskottavat kriisijohtajat, jotka asettavat maamme edun omansa edelle.
Näitä meillä on aina kriisin hetkellä löytynyt: Iiro Viinanen + Raimo Sailas, Mannerheim, kenraali Oesch (pysäytti Kannaksen suurhyökkäyksen 1944), Risto Ryti, Väinö Tanner ja Urho Kekkonen, joka esti maamme ajautumisen Neuvostoleiriiin, säilytti itsenäisen läntisten demokratiamme, sekä jätti meille velattoman maan!
Ilmoita asiaton viesti
Missäs Hegelin teoksessa puhutaan sosialismista ja luokkataistelusta?
Ilmoita asiaton viesti
Ei missään, sehän on Marxia.
Mutta Marxin ideat lähtevät tunnetusti Hegelistä, jonka lähtökohtana on valtiokeskeisyys.
Ilmoita asiaton viesti
Valtiokeskeisyys oli jo Platonilla. Jo muinaiset kreikkalaiset olivat siis kommunisteja.
Ilmoita asiaton viesti
Mika hei,
Olen varma siitä, että vapaa suomalainen mies/nainen antaa suuren arvon sille, että heidän omaisuutensa on turvattu, eikä heidän elämäänsä rajoiteta / kytätä / kontrolloida pikkutarkasti sosialisti-politrukkien toimesta.
Annetaan myös mahdollisuus riskiyrittäjän vaurastua / tehdä voittoa rehellisellä 24/7 uurastuksella ja työllistää muita hyvällä palkalla, sekä maksaa kohtuulliset veronsa.
Tämä on ainut tapa ylläpitää Suomen hyvinvointia ja turvallisuutta.
Uurnilla tavataan!
Seppo Korppoo, asekätkijöitten sukua, 30+ vuotta vientiyrittäjänä ja varsinkin nuorten työllistäjänä.
Ilmoita asiaton viesti
Simon Elo:
”Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Länsi-Uudenmaan varavaltuutettu.”
Eli yhteiskunta maksaa sinulle palkkioita.
Koska menet töihin?
Ilmoita asiaton viesti
Kansanedustajat ovat keskenään päättäneet, että esimerkiksi eduskunnasta putoamisen jälkeen ex-kansanedustaja voi siirtyä 1-3 vuoden sopeutumisrahalle sopeutuakseen suomalaiseen yhteiskuntaan.
Viimeksi Simon Elo oli Sinisen tulevaisuuden kansanedustajana vuonna 2019.
Ilmoita asiaton viesti
Sipilän salkkupalkkasotureille kävi kuten sinisten kansanedustajillekin, eli ”vituiksi men koko vapaussota” kuten sotaministerin vääpeli-adjutantti asian ilmaisi, heidän viimeisillä, ”konkurssikaljoillaan.”
– Soinillakin edessään loistava menneisyys ja keskittyminen ministerin intohimosalkun jälkeen toiseen, nuoruuden intohimonsa toteuttamiseen, eli hengen viljelyyn, jopa luterilaistenkin kirkkojen saarnastuoleista”
( Vaikka välillä tulikin esiinnyttyä maallisemmin maisteris-jätkänä ja persuna joka ei persettä myy(-nyt).
Vennamolaiset ja Soinin persut vaahtosivat usein ”vanhoista puolueista”, ja siniset olivatkin poliittisen historiamme ehkä nuorin, nuorena nukkunut.
Ilmoita asiaton viesti
Luulis’ menneen töihin, mutta ei kait sitten viitsinyt.
Päätti elää kokonaan yhteiskunnan rahoilla.
Ilmoita asiaton viesti