Paikallinen sopiminen etenee viimein

Metsäteollisuus ry:n ilmoitus irtautua työehtosopimustoiminnasta on työmarkkinamaanjäristys. Korporaatio-Suomen perustus murenee ja siirrytään kohti yrityskohtaista sopimista. Kun maan hallitus ei kykene uudistuksiin niin joku muu tekee sen. Tämä on tervetullut, suorastaan raikastava uutinen!

Marinin hallituksella on ollut tilaisuus näyttää yhteishenkeä isänmaan puolesta kriisin keskellä. Sen sijaan talous- ja työllisyystavoitteilla on heitetty vesilintua. Velkaa on otettu vailla tuskaa. Nykyaikana muut tekevät yhteiskunnassa ratkaisuja, jos poliitikot eivät siihen kykene. Keskustapuolueella on epäkiitollinen rooli olla vasemmiston pönkkänä.

Kun paikallinen sopiminen ei ole edennyt työmarkkinapöydissä yhteisesti sopimalla niin nyt sitä edistetään voimallisesti metsäteollisuus edellä. Paikallisen sopimisen ehdoista neuvottelevaan työmarkkinajärjestöjen neuvotteluryhmään tuli elämää ja painetta. Ryhmän on annettava esityksensä hallitukselle maaliskuun alkuun mennessä.

Sanna Marin ei edes yritä olla koko kansan pääministeri. Marin pyrkii olemaan koko vasemmiston johtaja ja tekemään demareista pysyvästi punavihreiden johtavan puolueen. Vasemmistolainen pääministeri voi nähdä poliittisesti kannattavaksi syyttää Suomeen kahmalokaupalla hyvinvointia luovaa metsäteollisuutta epäisänmaallisuudesta. Samaan aikaan Marin hyökkää sanan säilällä kokoomuksen kimppuun.

”Tuntuu, että pääministerillemme yritykset ovat reguloitavia pahiksia, jotka kiusallaan pilaavat ympäristöä ja irtisanovat ihmisiä. En ymmärrä tätä,” kommentoi Luja-Betonin toimitusjohtaja Mikko Isotalo. Jaan Isotalon ihmetyksen. Hyvinvointiyhteiskunnan perustus on menestyvät yritykset, jotka pystyvät työllistämään, investoimaan ja maksamaan veroja.

Pääministeri Marinin kannattaisi ottaa mallia Paperiliiton puheenjohtajasta Petri Vanhalasta, joka on jaksanut useampana iltana osallistua maltilliseen televisiokeskusteluun työmarkkinoiden ja alansa tulevaisuudesta.

0
simonelo
Kokoomus Espoo

Kahden pojan isä. Yhteiskuntasuhdepäällikkö. Espoon kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Vapaata markkinataloutta kannattava tolkun oikeistokonservatiivi. Autoilija. Videopelaaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu