Pakkopalauttajat Maria Ohisalo ja Emma Kari

Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Emma Kari ilmastolakkoilee tänä aamuna eduskuntatalon portailla muiden mielenosoittajien kanssa. Ensin hallitusvihreät osoittivat mieltä hallitusta vastaan turvapaikkapolitiikasta ja nyt ilmastopolitiikasta. Koskahan Kari ja kumppanit huomaavat, että ovat itse vallankahvassa ja vastuussa Suomen päätöksistä?

Enää punavihreät eivät voi vain näyttää huolestuneilta ja sanoa, että ”kyllähän me tekisimme niin, jos vain olisi valtaa”.

Nimittäin 17. syyskuuta hallituspuolueiden kansanedustajat Inka Hopsu (vihr), Erkki Tuomioja (sd), Veronika Honkasalo (vas), Eva Biaudet (rkp) ja Hussein Al-Taee (sd) osallistuivat Stop Deportations -mielenosoitukseen, jossa vastustettiin kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden turvapaikanhakijoiden palautuksia Afganistaniin.

Samat puolueet vastustivat palautuksia silloin kun olivat oppositiossa ja syyttivät meitä sydämettömiksi. Nyt nämä puolueet toteuttavat palautuksia hallituksessa sisäministeri Maria Ohisalon (vihr) johdolla. Silti hän on kuulemma sydämellinen.

Iltasanomat tarttui viimein tänään tähän hassunhauskaan tilanteeseen, että vihreä sisäministeri Ohisalo hoitaa sydämettömiä pakkopalautuksia, joita sydämelliset vihreät ovat kiivaasti vastustaneet.

Sisäministeri Ohisalo loihti lehdelle lausuman, että ”kun voimme varmistua siitä, että jokainen on saanut asiansa käsiteltyä oikeusvarmasti ja jos ei ole ollut oikeutta turvapaikkaan, niin silloin katsotaan palautusprosessi kuntoon.”

Kapulakielestä suomeksi: mikään ei ole muuttunut vaikka vallassa on vihreä sisäministeri. Palautukset jatkuvat.

Rinteen hallitus jatkaa ”julmaa, kylmää ja kovaa” kielteisen päätöksen saaneiden turvapaikanhakijoiden palautuslinjaa. Näin Ville Niinistö (vihr) aikanaan tiivisti edellisen hallituksen linjan, jota vihreät nyt kaikessa hiljaisuudessa jatkavat. Politiikka todella on mahdollisuuksien taidetta.

Vielä 4.4.2017 kansanedustaja Emma Kari ”oli maanantaiyön Helsinki-Vantaan lentoasemalla vastustamassa afganistanilaisten palautuksia kotimaahansa”. ”Tämä on ihan hirveää. En ole juurikaan nukkunut viime yönä”, Kari kertoi puolueensa äänenkannattajalle Vihreälle langalle. Nukkuuko hallitus-Kari yönsä huonosti kuten oppositio-Kari? Vai muuttuiko kaikki kuin taikaiskusta hyväksi, kun pakkopalautuksia johtavat vihreät eivätkä keskustaoikeistolaiset?

Vielä 9.2.2018 kansanedustaja Emma Kari halusi sisäministerin keskeyttävän ihmisten palauttamisen Afganistaniin. Taustalla oli vihreiden silloisen puheenjohtajan Touko Aallon vaatimus, että ”pakkopalautukset on väliaikaisesti keskeytettävä”.

Kun kerran pakkopalautukset jatkuvat vaikka vihreät istuu hallituksessa, niin mihin punavihreät sitten hallitusvaltaansa käyttävät?

Helsingin Sanomilla on vastaus: salailua ulkomaalaisten asioiden käsittelyssä ollaan lisäämässä. Kyse on hallituksen lakiesityksestä henkilötietojen käsittelystä maahanmuuttohallinnossa.  Ulkomaalaislakia muutettaisiin siten, että ulkomaalaisten asioita suojattaisiin paremmin kuin suomalaisten vastaavia asioita. Esimerkiksi Oikeusministeriön ja Asianajajaliiton lausuntojen mukaan suomalaisia vahvemmalle suojaamiselle ei ole kestäviä perusteita.

Punavihreät suojaavat entistä vahvemmin ulkomaalaisia Suomessa ilman kestävää perustetta, mutta punavihreiden äänekkäästi vastustamat ulkomaalaisten turvapaikanhakijoiden pakkopalautukset jatkuvat.

Jos olisin punavihreiden kannattaja niin olisin kovin ihmeissäni.

Vielä 12.2.2018 kansanedustaja Emma Kari kirjoitti Facebookissa, että ”minä häpeän tätä hallitusta” koska ”me lähetämme ihmisiä tapettavaksi”. ”Meidän on keskeytettävä pakkopalautukset Irakiin ja Afganistaniin,” Kari vaati kirjoituksessaan.

Arvoisa edustaja Kari, häpeätkö Rinteen hallitusta?

+4
simonelo
Kokoomus Espoo

Perheenisä. Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Länsi-Uudenmaan varavaltuutettu. Oikeistolainen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu