Silmänkääntöbudjetti

Rinteen vasemmistohallitus on julkistanut ensi vuoden valtionbudjetin. Joissain uutisissa väitetään, että hallitus keventäisi tuloverotusta. Todellisuudessa suomalaisista valtaosan verotus kiristyy ensi vuonna. Kahden työssä käyvän keskituloisen perheessä veronkorotus vie nettopalkasta 320 eurolla vuodessa. Palkansaajille on luvassa kylmää kyytiä myös siksi, että polttoaineen hinta ja lämmityskulut nousevat. Kotitalousvähennystäkin pienennetään.

Muistan kuinka demarit uhosivat, että ”Suomen suunta muuttuu vaalipäivänä”. Niin on tosiaan käynyt, sillä kun me kevensimme viime hallituskaudella palkansaajien verotusta 1,4 miljardilla eurolla, niin vasemmistohallitus kiristää verotusta. Suunta on muuttunut, mutta suunta on aivan väärä.

Rinteen hallituksen kulutusjuhlissa valtion velka kasvaa ensi vuonna lähes kahdella miljardilla eurolla. Budjettiriihessä hallitus teki myös päätöksen myydä valtion tuottavaa omaisuutta miljardilla eurolla. ”Tulevaisuusinvestointi” on sumutusta. Hallitus syö tulevaisuuden varoja tämän päivän käyttömenoihin. Syksyllä 2020 on totuuden hetki, kun heikon talous- ja työllisyyskehityksen jälkeen hallituksen on leikattava valtion menoja. Tämä on nyt Rinteen silmänkääntöbudjetti.

Hoitajamitoitukseen ei tule rahaa, mutta mitoitus tulee kuulemma ”hallinnollisesti”, koska se kirjataan lakiin. Demareiden kansanedustaja Antti Lindtman linjasi Huomenta Suomessa, että hoitajamitoituksen alimitoituksia ei hyväksytä enää missään vuonna 2020. Varsin kova lupaus. Koska rahoitusta ja lisätyöntekijöitä ei ole niin Lindtmanin linja tarkoittaa haamuhoitajien kirjaamista.

Voihan sitä lakiin kirjata kaikenlaista, mutta tyhjästä on paha nyhjäistä. Ja sen on vasemmisto jättänyt kertomatta. Laitetaan lakiin samantien vaikka 1000 euron perustulo ja sanotaan kaikille, että hallinnollisesti perustulo on hoidettu, mutta rahaa ei tilillenne tule, kun sitä ei ole. Ajatus on tärkein!

Yksi esimerkki hallituksen linjasta:

Rinteen hallituksen ministereiden, valtiosihteerien ja erityisavustajien palkkaukseen: 11,5 miljoonaa euroa.
Määrärahalisäys poliisille: 7,5 miljoona euroa.
Tämän lisäksi Rinteen hallitus peruu Sipilän hallituksen aikana tehdyt leikkaukset ministereiden palkkioihin.
Mitäs se oppositio sanoikaan viime kaudella…kaikki päätökset ovat arvovalintoja? First things first, näemmä.

 

Kun Rinteen hallituksen perusteluja on lukenut, niin tulipa mieleeni seuraava vitsinpoikanen:

Vaimo: Lupasit viedä roskapussin.
Mies: Hallinnollisesti se on jo tehty. Roskapussi on eteisessä. Suunta on kääntynyt.
Vaimo: Lupasit leikata ruohon.
Mies: Normaalin suomalaisen sään olosuhteissa. Ruohon leikkaamiseen vaikuttavat useat erilaiset suhdanteet.
+1
simonelo
Kokoomus Espoo

Perheenisä. Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Länsi-Uudenmaan varavaltuutettu. Oikeistolainen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu