Tämä on loppu?

”Tämä on loppu,” otsikoi päivän Helsingin Sanomat Sunrise Avenue -yhtyeen taipaleen päättymisestä. Tämä päivä voi hyvinkin olla myös Antti Rinteen johtaman hallituksen loppu.

”Aamukahvilla pohdittua.Rinteen hallitus ei ole meneillään olevan kahakan ratkettua enää entisensä. Todellinen kysymys on, onko luottamusta ja toimintakykyä. Suomi tarvitsee näinä aikoina vahvan hallituksen. Jonkin on muututtava,” twiittasi aamuisella Keskustapuolueen kokenut kehäkettu Seppo Kääriäinen.

Istuin viime kaudella eduskunnassa ulkoasiainvaliokunnassa Seppoa vastapäätä. Vaihdoimme usein ajatuksia ajankohtaisesta poliittisesta tilanteesta. Seppo jättää aina kuulijalle hieman pohdittavaa, mutta antaa kyllä tahdit sille, että mihin suuntaan on katse syytä kääntää. Lisäksi tiedämme, että Seppo näytti aikanaan lopulta peukkua Katri Kulmunin valinnalle keskustan puheenjohtajaksi.  Kulmuni varmasti kuuntelee Kirman isäntää herkällä korvalla.

Selvää on, että se jokin joka nyt voi muuttua on pääministerin vaihdos.

Hallituskumppaneiden luottamus Antti Rinteeseen on horjunut ja hallituksen toimintakyky ei suinkaan ole ihan täydellinen vaikka pääministeri niin väittää. Keskustan eduskuntaryhmä kokoontuu Iltalehden mukaan klo 14 äänestämään pääministerin luottamuksesta.

Kirjoitin blogissani 4. toukokuuta, että ”olisi suuri virhe kokoomukselta tai keskustalta lähteä demarivetoiseen hallitukseen vasemmistoliiton kera. Sosialistien takuumieheksi.” Keskusta päätti lähteä hallitukseen ja tässä sitä nyt ollaan. Sitä vettä on melottava, joka on kanootin alla.

Olin kesällä 2017 päättämässä siitä jatkaako Juha Sipilä pääministerinä ja hallitus ylipäätään työtään. Käänsin peukun ylös tietäen, että joillakin kääntyy minua kohtaan sen vuoksi peukku alas. Tein päätökseni isänmaan etu edellä.

Näitä hetkiä varten päättäjiä perimmiltään valitaan. Vaikeiden päätösten tekeminen on politiittisen vastuun ydintä. Jos ei pysty tekemään päätöksiä ja kantamaan niistä vastuuta, ei kannata olla mukana politiikassa.

Toivotan keskustan kansanedustajille viisautta. Päättäkää isänmaan etu edellä.

+1
simonelo
Kokoomus Espoo

Perheenisä. Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Länsi-Uudenmaan varavaltuutettu. Oikeistolainen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu