Kilometrikorvaukset suhteessa automyyntiin

Kilometrikorvauksia maksetaan vuosittain yli miljardi euroa.

– Automyyynti on vuosittain samaa suuruusluokkaa.

– Kilometrikorvaukset ovat suuresti ylimitoitettuja.

– Olen toiminut matka-asentajana 1960 -luvulta lähtien 1980 -luvulle saakka. Kaikenlaiset kulukorvaukset olivat jo silloin sitä luokkaa, että palkka sai jäädä koskemattomana pankkiin. Jo silloin mua hävetti ottaa ns. korvauksia vastaan. Hyväksyn täysin, että työnantaja maksaa pyytämättä tehdystä työstä palkan, mutta en ole koskaan voinut hyväksyä omalle kohdalle ylettömiä korvauksia.

Ensimmäinen matka-asentaja -työni oli traktoriasentaja eräällä merkkimaahantuojan valtuutetulla korjaamolla. Kiertelin ympäri Etelä-Suomea, Pori-Virrat-Orivesi-Ryttylä-aluetta. Voihan veljet, mitä vedätystä se oli jo silloin; Maajussit laitettiin maksamaan moninkertaisesti kaikki työantajalle kuuluvat maksut.

 

Jos olisin edelleen vastaaavissa töissä, en epäröisi hetkekään puhkaista moinen mätäpaise.

Ja kyseessä on vain yksi tuhansista mätäpaiseista; suurin on takuulla hallinnon kulukorvaussysteemi.

 

PS. En ole ikinä vaatinut palkkaa puhumattakaan palkankorotuksista; olen aina tyytynyt siihen, mitä työnantaja maksaa, koska ymmärrän täysin, että työnantajat ovat myös ihmisiä.

 

EDIT:

Suurin osa autoilijoista ei saa kilometrikorvauksia. Koska kuitenkin kilometrikorvauksia maksetaan miljardilla vuosittain, niin se merkitsee sitä, että kilometrikorvausten saajista suuri osa saa kaikki täysin ilmaiseksi — veronmaksajilta!

Näin auto maksaa itsensä: ”Onko tämä rahasampo?”

http://www.taloussanomat.fi/autot/2011/09/16/nain-auto-maksaa-itsensa-on…

Kilometrikorvauksesta tuli maksuautomaatti

http://www.taloussanomat.fi/tyo-ja-koulutus/2010/07/21/kilometrikorvauks…

EDIT2:

”……..Työajoja on siis vain 50% ajoista, mutta km-korvaukset korvaavat(67500€/(35000€+49000€)) *100% = 80% autoilun kustannuksista. ………….”

http://hommaforum.org/index.php/topic,69111.msg968163.html#msg968163

sinenmaa

Reservin duunari, joka on valmis kertausharjoituksiin rehellisessä ilmastossa Englannin työlakien mukaan <a href="http://sinenmaa.blogspot.fi/" title="http://sinenmaa.blogspot.fi/">http://sinenmaa.blogspot.fi/</a>

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu