Ruotsin kieleen kriittinen päivitys

Ruotsissa on aloitettu mittava kielen päivitys, – jota olenkin jo vuosien mittaan ennakoinut. Ruotsalaiset ovat osoittaneet, että he tosissaan haluavat kielen, joka ei erottele sukupuolia. Onhan heillä parhaillaan menossa se (onneton) sukupuolineutraali päiväkotihankekin. Kielen itsessään tulee olla sukupuolineutraali. Yksinkertaisesti siksi, että neutraali kieli ei vaadi niin paljoa aivoresursseja kuin kieli, jossa otuksia pitää kattoa vinoon.

Sukupuolineutraalilla kielellä voi toki esittää sukupuolisia asioita, mutta silloin se vaatii artikulointiakykyä, eli lauseiden vääntämistä. Lauseet toki saavat olla millaisia kuolauksia tahansa, mutta itse kielen perusrakenteen tulee olla sama kaikille.

Ruotsalaiset ovat sen verran viisaita, että tajusivat sukupuolineutraalin päiväkodin olevan mahdotonta toteuttaa ilman sukupuolineutraalia kieltä. Tästä pointsit heille.

Aamulehti 29.3.2012:

Ruotsalaiset kääntävät nettisivuja sukupuolineutraaleiksi – ”Älykkyyden huippu”: 

http://www.aamulehti.fi/Ulkomaat/1194730705499/artikkeli/ruotsalaiset+kaantavat+nettisivuja+sukupuolineutraaleiksi+naurettavuuden+huippu+.html

http://sinenmaa.puheenvuoro.uusisuomi.fi/89056-naisten-alistettu-asema-uskonnoissa-johtuu-kielesta

http://sinenmaa.blogspot.com/2011/11/suomen-kieli-uskontojen-tuho.html

http://sinenmaa.blogspot.com/2011/02/looginen-suomen-kieli.html

http://sinenmaa.puheenvuoro.uusisuomi.fi/96963-onnelliset-suomalaiset-kehuvat-suomea

PS. On varmaa, että monet uskonnot tulevat suhtautumaan hyvin jyrkästi kielen neutralointiin. Sillä eihän se sovi jumalallisille miehille, että kielessä heitä ei erottaisi mitenkään naisista, jotka uskonnon mukaan eivät edes omaa ihmisarvoa. Samoin Laasanenkin ehkä tulee varmaan porukoineen pillittämään, miten tyhmää kielen neuralointi on, koska esittihän hän jo sukupuolineutraalista päiväkodistakin eriävän mielipiteen lukemattomien muiden miesuskonnon noudattajien kaa.

sinenmaa

Reservin duunari, joka on valmis kertausharjoituksiin rehellisessä ilmastossa Englannin työlakien mukaan <a href="http://sinenmaa.blogspot.fi/" title="http://sinenmaa.blogspot.fi/">http://sinenmaa.blogspot.fi/</a>

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu