EVM ja Poliisin sisäiset vuokrat

Poliisilla ei kuulemma ole varoja, koska Poliisin tilojen vuokrat nousevat neljässä vuodessa about 20 miljoonaa euroissa. Poliisit joudutaan jalkauttamaan sisätiloista ulos, sillä poliisiasemiin ei enää ole varaa — koska valtion kiinteistöosastolle on määrätty tulosvastuu, joka pakottaa valtion kiinteistöosaston korottamaan Poliisin tilojen vuokrat pilviin.

Tässä on erään kunnan sisäisten vuokrien laskentaperuste, joka on otettu käyttöön äskettäin:

”Kunnan nykyinen, rakennusten reaaliarvoihin ja toteutuneisiin ylläpitokustannuksiin pohjautuva, sisäinen vuokrausjärjestelmä otettiin käyttöön vuoden 2006 alussa. Tämän jälkeen vuokria on tarkistettu vuosittain prosentuaalisesti yleisen hintatason muutosta vastaavasti. Vuoden 2010 talousarvion laatimista varten sisäiset vuokrat on laskettu uudestaan käyttämällä nykyisiä rakennusten arvoja ja ylläpitokustannuksia sekä entisiä laskentaperusteita.”

 

Kuten ylläolevasta huomataan, niin poliisin tilojen vuokrataso nousee valtavasti juuri siksi, että siihen lasketaan talon kohonnut myyntiarvo. Jos valtion kiinteistöosasto katsoo, että se saisi poliisiasemasta X vaikkapa 10 miljoonaa vapailla markkinoila, niin joku himputin talousnero kuvittelee, että se on valtiolle erittäin kannattavaa, kun poliisihallinnolta vaaditaan vuokrina tuo sama summa, jotta valtion ei tarvitsisi myydä poliisiasemaa X.

On huomattava, että Poliisin tilat ovat useimmiten vanhoissa rakennuksissa, joissa ainoa kulu on talon ylläpitokustannukset, lämmitys, sähköistys ja vesitys. Tuntuu siten täysin hölmöltä, kun Poliisi ilmoittaa, ettei sillä enää ole varaa poliisiasemiin, koska niiden vuokrat nousevat neljässä vuodessa 20 miljoonaa.

 

On aivan varmaa, että tuo korotus tilojen menoihin johtuu jostakin uudesta laskentatavasta, jolla yksi valtion virasto haluaa näyttää olevansa tuloksellinen. Tuo on juuri sitä kokonaisnäkemystä, jota yhteiskuntamme niin kipeesti kaipaa.

 

On huomattava se, että valtion ja kuntien kiinteistöosastot ovat kaikkein eniten vaikuttamassa yleisten asumismenojen jatkuvaan kasvuun. Juuri kunnat ja valtio toimivat markkinavoimana, eli hintojen nostajina, rahan arvon laskijoina, elintasokuilun syventäjinä, joka toiselle kuopan kaivajina,

 

Samaa markkinavoimaa edustavat myös valtionyhtiöiden hallintoneuvostojen jäsenet, jotka vaativat joistakin murjuistaan miljoonia. Kun sitten kukaan ei osta sitä murjua hallintoneuvoston jäsenen vaatimalla hinnalla, kyseinen hemuli on pakotettu myymään se asunto eläkeyhtiölle, joka sitten vuokraa miljoonien ylihintaisen asunnon pikkahinnalla valtioneuvoston jäsenelle, koska hänellä on niin surkea palkka, ettei se riitä kuin yhteen huviveneeseen, kahteen huvilaan, kolmeen autoon, neljään… Ja sitten Poliisi vollottaa, ettei sen rahat riitä vuokriin, koska Poliisi on niin saamaton, ettei se pysty näkemään mitään rikosta elinkustannusten kohottajissa.

http://sinenmaa.puheenvuoro.uusisuomi.fi/99720-bonuksen-vastakohta-inflaatio

http://sinenmaa.puheenvuoro.uusisuomi.fi/98288-pankkiirit-ovat-altruismivammaisia

EDIT klo 12:16:

On hienoa, että on ainakin yksi yhteinen laitos, jonka ei ikinä tarvitse lähteä mieron päälle, vaikka sen vuokrat nousivat joka vuosi sata prossaa: Katsokaa ja ihmetelkää: EVM

http://fi.wikipedia.org/wiki/Euroopan_vakausmekanismi

– Kaikki vakausmekanismin hallitsema omaisuus ja varat on täysin vapautettu veroista. – EVM:n henkilöstö on EVM:n maksamien palkkojen ja korvausten osalta vapautettu kansallisesta tuloverosta. – Lisäksi vakausmekanismin kaikki toimitilat ja omaisuus on suojattu takavarikoilta ja pakkolunastuksilta. – Vakausmekanismia tai mitään sen osaa ei myöskään voida koskaan syyttää oikeudessa.

Mahtava juttu!

 

sinenmaa

Reservin duunari, joka on valmis kertausharjoituksiin rehellisessä ilmastossa Englannin työlakien mukaan <a href="http://sinenmaa.blogspot.fi/" title="http://sinenmaa.blogspot.fi/">http://sinenmaa.blogspot.fi/</a>

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu