Mutanttiuutiset nopean evoluution todisteena

Aikoinaan on tullut käytyä kansakoulu, kansalaiskoulu, ammattikoulu, peruskoulu ja iltalukio ja osin yliopisto. Kaikissa niissä oli äidinkieli jollakin tavoin oppiaineena. Äidinkielen tunneilla oli muistaakseni joskus myös referointia, miten referoidaan toisen tekstia, uutista — niin että referaatissa säilyy tai ainakin ilmoitetaan referoitava tyylilaji ja asiasisältö. Oi niitä Impivaaran aikoja.

Nykyään ilmeisesti toimittajaksi pääsy ei edellytä äidinkielen ja tyylilajien osaamista, puhumattakaan siitä, että tietäisi, mitä referointi, eli toimittaminen on. Nykyään on täysin suotavaa, että siasta tehdään lehmä, diktaattorista rakastava isä, apinasta ihminen, narsistista pätevä poliitikko ja satiirista poliittista kapulakieltä; Kyse on mutanttiuutisista.

 

Ei olekaan enää tavoiteltavaa uutisen tyylilajin säilyttäminen, vaan toimittajien tavoitteena on mutatoida kirjoituksensa tyylilaji täysin päinvastaiseksi alkuperäisestä, jotta toimittaja saisi itselleen poliittisia suvaitsevaisuuspisteitä.

On täysin ymmärrettävää, että polliitikoiden pitää säteillyttää omalla säteilevällä egollaan referoimansa kirjoitus mutanttiuutiseksi, jotta poliitikko saisi valtakunnallista huomiota, joka tarvitaan siihen, että toimittaja saisi riittävän määrän pellepisteitä tullakseen valituksi pelle-eduskuntaan muiden hupiveljien hyvävelikerhoon, missä tärkeintä ei ole lajin säilyminen, vaan lajin ja kansan muuttaminen 1800-luvun sirkukseksi, mihin ihmiset menivät töllistelemään kaltereiden taakse sijoitettuja vammaisia ja outoja otuksia.

 

Eilisessä A-Studion Streamissa joku tutkija julisti, että toimittajan tehtävänä on irrottaa toisen kirjoituksesta  jokin kohta ja kehystää se, jotta lukijat voisivat lukea ”totuuden”. Vitsitkin pitää voida lukea vakavasti, jos vaikka lukija on tosikko, koska tosikko ei muutenkaan ymmärrä vitsejä, niin siksi toimittajan tehtävänä on muuttaa vitsit tosikkolajiksi, jottei loukata tosikon tunteita, jotka saattaisivat olla tosikkomaisuutta.

Tosikkomaisia kohtaan pitää harjoittaa positiivista syrjintää, jotta tosikkomaisuus saisi vallan kaikissa medioissa

Toimittajakoulutuksessa ei kuitenkaan koskaan opeteta tosikkomaisen kirjoituksen lajiuttamista vitsiksi, koska toimittajille on taottu päähän, että laji on sitä arvokkaampi mitä suurempi on sen tosikkomaisuusaste. Ihmislajiinhan ei tunnetusti sisälly huumoria, vaan poliitikoille on kaiketi tähdennetty, että ihmislajista on ankaralla kädellä karsittava kaikkinainen satiirimaisuus ja vitseily,  koska se estää lopullisen poliittisen ihmislajin levittäytymistä universumin hallitsevaksi lajiksi.

Juuri tuolla tavalla mediatoimittaja ei voi olla muuttamatta tyylilajia toiseksi. Turun Sanomien toimittaja vielä hämärrytti, että hän vain oli ottanut yhden kohdan Erosen blogista ja sanonut sitä makaaberiksi, mutta se ei näkynyt edes jutun otsikoinnissa; Kyseessä on selvääkin selvempi todistus evoluutiosta, missä lajiutuminen tapahtuu äkillisesti, mutaation seurauksensa:

kts. YHTÄKKISESTIhttp://www.urantia.fi/book/fin/luvut/061-fin.htm#700

http://sinenmaa.blogspot.com/2012/04/loukkaantumishakuisuudesta-parantuminen.html

Vielä toivoisin sitä, että yliopistossa tutkittaisiin, mikä tyylilaji on ihmiselle tyypillinen ja sivistyksellisesti paras. Onko niin, että tosikkomaisuus on tyylilajin evoluutiopuussa korkeampi oksa kuin satiiri; että tosikko ymmärtää satiiria tasan yhtä hyvin kuin mato ihmistä? Onko kukaan koskaan vaatinut kapulakieltä käännettäväksi suomalaisten kieleen?

Ihminen on tunnetusti kädellisten evoluutiopuun korkein oksa, joka tarkoittaa sitä, että me pystymme ymmärtämään paremmin apinoita kuin apinat ihmisiä. Tämä tarkoittaa suomeksi sitä, että huumorintajuinen ihminen ymmärtää tosikkoja, mutta tosikko ei voi ymmärtää huumorintajua. Mikä on silloin korkein tyylilaji? Tosikkoon ei sisälly huumoria, mutta huumoriin sisältyy myös totuus.

sinenmaa

Reservin duunari, joka on valmis kertausharjoituksiin rehellisessä ilmastossa Englannin työlakien mukaan <a href="http://sinenmaa.blogspot.fi/" title="http://sinenmaa.blogspot.fi/">http://sinenmaa.blogspot.fi/</a>

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu