Roskalehdistön päiväysvanhat ajatukset

Työskentelen eräässä kahvilassa. Siellä minua toisinaan ottaa päähän monikin asia, useimmiten yritän vain ymmärtää, mikä elämässä on vialla. Tänään ymmärsin yhden asian, mikä elämässä on vialla; se on ihmisten yleinen puhtaushysteria. Otetaan vaikkapa ihan uusi tuote, joka ei ole mennyt kaupaksi. Se on täysin puhdas, syötävä ja syötävän hyvää — mutta kun se ei ole vaan kelvannut kellekään ehkäpä siksi, että tarjolla olevat asiakkaat ovat kylläisiä tms.

Niinpä se täysin hyvä tuote heitetään roskikikseen. Ja tapahtuu ihme; yht’ äkkiä siitä on tullut roska, johon ei saa enää koskea, vaikka se olisi ollut muoviin pakattu. Jos itse satun näkemään moisen menettelyn, otan välittömästi hyvän tuotteen pois roskiksista ja laitan sen ilmaiseksi muiden saataville, ´koska itse ajattelen, ettei asia voi muuttaa olemustaan siksi, että se heitetään roskikseen, mikä itsekin usein on täysin uusi muovipussi.

Itse en pysty käsittämään edes sitä, miten kummassa kaupoissa myydään roskapusseja uusina, koska mielestäni roskapussi voi olla vain likainen pussi, ei mikään uusi pussi voi olla roskapussi, sen sanoo jo järkikin. Itse en koskaan laita roskapussiksi kaupasta ostettua roskapussia, koska maailma on täynnä erilaisia muovipusseja, joita voi käyttää roskapusseina. Esimerkiksi pelkkään leipäpussiin mahtuu usein koko päivän ns. roskat — kun vain ei pelkää käsillään painaa niitä tiiviiksi!

 

Netissä usein kuuluu, että joku juttu on roskaa,  koska se on kirjoitettu roskalehteen. Esim Daily Express tai Mail Online ovat kuulemma roskalehtia. Jos esimerksi Daily Expressiin on kirjoitettu, että Maa on pyöreä, niin toki sinun pitää uskoa silloin, että se on roskaa — koska uskothan senkin, että jos joku on heittänyt uuden Samsung-puhelimen roskikseen, niin se on silloin roskaa, johon ei saa koskea, tai muutoin siitä saa jonkun taudin. Eikö niin!

Et takuulla uskaltaisi ottaa roskiksista ruokaa, jos satut olemaan vaikkapa roskalehdistön olemassaoloon yliopiston dosentti, koska sinun on pakko uskoa, että roskakoriin heitetyt tavarat ovat saastaisia juttuja, joihin koskeminenkin saa aikaan synnintunnon. Poliitikot, tutkijat ja (puolue)uskovaiset eivät lue roskalehtiä, koska he voivat saada niistä vaikka rasismitartunnan,

 

Mutta! Roskalehdet eivät ole roskalehtia, vaan roskapusseja; mitä tahansa luet roskalehdestä,se on roskaa samalla tavalla kuin vahingossa roskikseen tiputtama lapsesi, tai kännykkäsi, tai mikä muu hyötytavara.

 

Mitä korkeammassa asemassa uskosi mukaan olet sitä varmemmin et pysty ajattelemaan roskiksien asioita kierrätyksen arvoisina. Jos uskot vaikka siihen, että vain sinä ja muut kaltaisesi uskovat pelastutte, olet korottanut itse itsesi äärettömän rikkaaksi, jolloin et voi mitään muuta kuin sylkeä kaikkeen sellaiseen, jolle on annettu roska-merkitys.

Uskovaisena et yksinkertaisesti pysty siihen, että ymmärtäisit roskalehtien olevan vain kierrätyskeskuksia, joista kuka tahansa voi löytää aarteita – koska sinulla on vilpitön usko siihen, että roskalehdissä olevat jutut ovat pelkkää roskaa, vastoin ainoaa totuutta.

 

Uskovaiset ja muut rikkaat ovat puhtaushysteerikkoja. Rikkaus on itsessään sairaus, ja se saa ihmisen oirehtimaan monella muullakin tavalla, eikä vähäisin niistä ole se, että rikkaat ovat täysin hysteerisiä uskomaan roskaksi kaiken, joka jollakin tavoin on liitetty roskaan. Jokainen, joka uskoo, että roskalehdistö kirjoittaa roskaa, on sairas, koska hän ei pysty ymmärtämään, että roskalehdistön juttuja voisi silti kierrättää tai edes ymmärtää.

 

Itse saan kuluttaa joka päivä valtavasti kaloreita pyörittäessäni aivoissa näitä juttuja. Siitä voin helposti käsittää sen, että roskalehdistöön uskovat ovat älyllisesti tavattoman laiskoja, koska he eivät joudu lainkaan ponnistelemaan aivoillaan; Roskiin uskovat ovat käsittääkseni sekä rikkaita että lihavia, koska:

A) Heillä on varaa vain uusiin juttuihin, B) Heidän aivonsa eivät kuluta lainkaan energiaa.

On uskomatonta, että ihminen voi pitää kaikkea uutta absoluuttisena totuutena — silloin, kun hän uskoo päiväysvanhoihin ajatuksiin. Miten kummassa ihminen voi uusista ajutuksista tietää, ettei ne ole roskia? On todella ihmiskunnan onnettomuus, että suurin osa ihmiskunnasta joutuu tekemään töitä vain siksi, että rikkaat ja muut uskovaiset voivat uskoa uusiin ajatuksiin. Ilman halpatyövoimaa jopa rikkaiden ei tarvitsisi uskoa likaiseen planeettaan.

Taitaa olla niin, että rikkaat ja uskovaiset kärsivät uusien ajatuksien aiheuttaman allergian lisäksi omnipotenssikuvitelmista. Onhan tutkittu juttu, joka lukee jopa skandaalilehdissä, että jos ihminen ajattelee vain uusia ajatuksia ja syö vain superpuhdasta ruokaa, niin hän saa siitä allergisen reaktion, eikä pysty silloin ymmärtämään, miltä roskalehden lukeminen tuntuu.

Loppupäätelmä:

Puhtaushysteetikko ei uskalla koskea roskakoriin heittämäänsä tavaraan, koska pelkää saavansa siitä taudin.

Ajatushysteerikko ei uskalla lukea roskalehdestä omaa ajatustaan, koska pelkää saavansa siitä rasismin

sinenmaa

Reservin duunari, joka on valmis kertausharjoituksiin rehellisessä ilmastossa Englannin työlakien mukaan <a href="http://sinenmaa.blogspot.fi/" title="http://sinenmaa.blogspot.fi/">http://sinenmaa.blogspot.fi/</a>

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu