Nokia OYJ ja ohjeita sen pelastukseen

Nokian muutaman vuoden takaiset vaikeudet johtuivat paljolti siitä, että sillä on aivan liikaa puhelinmalleja, ja siitä, että markkinat alkavat olemaan  kyllästettyjä halpispuhelimilla ja niiden valmistajilla. Huomasin tämän jo muutama vuosi sitten, kun hankin halpistabletteja; niihin oli saatavilla luottokortin kokoinen puhelinkortti tabletin sisäiseen korttipaikkaan muutamalla kympillä. Niiden android-käyttiksiin  oli myös valtavasti kehittäjiä (MoDaCo, XDA-devs etc.) Ja niiden kehittäjien rustaamat käyttikset toimivat paljon paremmin kuin tehtaiden koodaajien värkit.

 

Itse puhelimesta on tullut pelkkä pieni komponentti, joita on saatavilla hyvin halpaan hintaan

 

Tässä on realistinen ehdotus, mitä Nokia OYJ:n hallituksen tulisi tehdä jo tänä päivänä:

Luopukaa välittömästi Microsoft-kytköksistä. Luopukaa välittömästi halpispuhelimien valmistuksesta. Ottakaa yksi ainoa puhelinmalli, johon panostatte. 

Ja kaikkein tärkein; sen ainoan puhelimenne tulee olla moniytiminen, laajanäyttöinen puhelin, jossa on potentiaalia muuttua kodin primaariseksi viihdekeskukseksi. Yksinkertaisesti; Teidän siellä Nokia OYJ:ssa tulee alkaa välittömästi valmistamaan puhelimen sijasta minikokoista moniydinprossu-tietokonetta, jonka yksi ominaisuus on  puhelin

 

Jotta teillä olisi edes harmaa aavistus, josta puhun, niin lukekaa ajatuksella seuraavan linkin juttua: Intel unveils 4-inch NUC mini PC for $400:

http://www.geek.com/articles/chips/intel-unveils-4-inch-nuc-mini-pc-for-400-20120611/

Olkaa täysin varmat, että hyvin pian Intel laittaa tuohon neljän tuuman tietokoneeseensa lisäkorttipaikan puhelinkorttia varten. Koska itse matkapuhelin ei enää moneen vuoteen ole ollut mitään korkeaa teknologiaa!

 

Huomisen -ja jo tämän illan maailma ei kaipaa enää yhtään Noksua lisää. Maailma ei kovasti kaipaa edes uusia puhelimia, vaan pieniä, tehokkaita laiteita, joissa on puhelinominaisuus, joita voidaan käyttää PC:n ja Applen sijasta.

 

Minimultimedialaitteessa pitäisi lisäksi olla kaikki standardia; ei enää yhtää laitetta, jossa on vain valmistajan omia plugeja, johdonpätkiä. Laitteenne tulisi olla täysin yhteensopiva uusien taulutelevisioiden kanssa — niin, että kuka tahansa pystyy kytkemään sen televisioon.

Puhelimeen tulee laittaa paljon potentiaalia, jotta se olisi myyvä; Puhelimen tulee ehdottomasti olla moniytiminen, suurella keskusmuistilla varustettu, koska vain se takaa puhelimelle potentiaalin muuttua kodin viihdekeskukseksi. Lukekaa seuraavasta linkistä, mihin päin maailma on menossa: http://www.ubuntu.com/devices

In every dual-core phone, there’s a PC trying to get out.

Kukapa teistä ei haluaisi puhelimenne olevan täysiverinen tietokone? Nykyiset nokiamallit eivät kelpaa tietokoneeksi, mutta jo Samsungin uudet moniydinmallit tulevat jo tämän vuoden puolella toimittamaan tietokoneen virkaa. Miettikää jälleen tarkoin, mitä se merkitsee Nokialle! Miljoonat, sadat miljoonat ihmiset tulevat silloin huomaamaan, ettei Noksuissa ole minkäänlaista potentiaalia!

 

On täysin selvää, että nokialaiset ovat ylimielisiä ja omahyväisiä; Nokiasta on tullut heille uskonto, jonka ideologiaa ei saa mitenkään muuttaa. Tuossa on vielä yksi linkki huomisen maailmaan: http://www.raspberrypi.org/ , josko edes se herättelisi edes yhtä nokialaista, mieluummin pääluottamiusmiestä, joka laittaisi kaikki nokialaiset lakkoon, jotta meno muuttuisi. Toinen vaihtoehto on se, että te edelleen hoette: ”Puhelin pärjää aivan hyvin yksiytimiselläkin prosulla, käyttiksellä ei ole enää merkitystä,….

sinenmaa

Reservin duunari, joka on valmis kertausharjoituksiin rehellisessä ilmastossa Englannin työlakien mukaan <a href="http://sinenmaa.blogspot.fi/" title="http://sinenmaa.blogspot.fi/">http://sinenmaa.blogspot.fi/</a>

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu