Ennustus Nokialle puhelimen tulevaisuudesta

On paljon ajatuksia siitä, miten Nokia voisi pärjätä matkapuhelinten valmistajana. Voin sanoa, että ne kaikki ajatukset ovat yhtä tyhjän kanssa, jos ei haluta tunnustaa sitä tosiasiaa, että lopulta kaikki mekaaniset laitteet ovat samanlaisia. Sata vuotta sitten autojen ulkomuoto vaihteli paljonkin, valmistajan mukaan.

Nykyään tuulitunnelin olosuhteet sanelevat, mikä on auton optimi ulkomuoto, joka näkyy katukuvassakin; Automerkkejä ei hevin tunnista, jollei kiinnitä huomiota joihinkin täysin mitättömiin, toisarvoisiin yksityiskohtiin, joilla ei ole mitään tekemistä itse auton peruskäytön kannalta. Viiden kymmenen vuoden kuluttua autojen muutkin ominaisuudet yhtenäistyvät. Sadan vuoden kuluttua meillä on vain yhdenlaisia automatisoituja tieliikuntavälineitä, joista vielä juuri ja juuri voi nähdä, että niiden esihistoriallinen esi-isä oli auto mobil.

 

Pöytätietokonepuolella kehitys on mennyt yhdenlaiseen rautaan paljon nopeammin. Apple vielä sinnitteli omalla raudallaan, mutta nykyään senkin ytimenä rouskuttaa ”PC-prosessori”, x86. Kaikki pöytätietokoneet ovat jo nyt lähes samaa rautaa.

 

On helppoa olla profeetta. Ei tarvitse kuin hieman katsoa taaksepäin, niin näkee huomisen. Minä näen täysin selvästi, että jo kahdenkymmen vuoden kuluttua kaikki älykännykät ovat raudaltaan samaa. Niissä voi olla pienen pieniä (ulko)muodollisia eroja, mutta sisäpuolelta ne ovat yhtä ja samaa; Katsokaa vaikka ihmisiä; Me eroamme ulkoisesti hyvinkin paljon toisistamme, mutta sisäpuolelta me älykkäät olemme kaikki samanlaisia. Biosfäärissä lajit eroavat toisistaan, mutta lajin sisällä mitään peruseroja ei voi olla.

 

Älykännykkä on mekaanisen luonnon oliolaji. Mekaaniseen luontoon kuuluu miljoonia eri lajeja, kuten auto, kirves, kännykkä, raketti, polkupyörä, pöytä, ……..

Jos jokin mekaaninen laji on joutunut eristyksiin, niin siitä kehittyy jokin eksoottinen laji –aivan kuten mr. Darwin meille kertoi, mutta jonka jokainen voi itsekin luonnosta havaita. Eristyksissä omaksi lajikseen lehittynyt Noksukännykkä ei voisi toimia ihmisten yhdistäjänä!

Jos meillä on mekaaninen oliolaji, jonka elinympäristönä on koko planeetta, niin silloin on mahdotonta, että siitä lajista voisi olla montaa eri rotumuunnosta, jotka  kestäisivät evoluution paineen. Pelkkä evoluution totuus luo kaikista älykännyköistä samanlaisia. Ihmisellä ei ole tässä kehityksessä mitään sanottavaa, koska evoluutio on älyllinen kosminen toimija, jonka yksi luomus on ihminen.

 

Nokia OYJ voi ainoastaan taistella kohtaloa vastaan, mutta se olisi erittäin tyhmää. Nokia OYJ voisi vielä sinnitellä yhtenä mekaanisen luonnon luonnonvoimista, jos vain se ottaisi huomioon evoluution totuuden, eli sen, että älykännykkä ei voi ”Connecting People”, jos se ei kehity samaan suuntaan kuin Samsung, Apple, HTC, …………..

Herra Stephen Elop. Herrat Nokian johtajat! Tässä on teille tie, jota teidän on kuljettava, koska te olette osa evoluutiota, kuten me kaikki muutkin. Te ette mahda yhtään mitään kehitykselle. Joko otatte kehityksen vastaan, tai te itkette ja otatte. Joko alatte supertehokkaiden taskutietokoneiden valmistajiksi tai teidän edustama älykännykkärotu häviää olemassaolosta. Älykännyköistä kehittyy lopulta ihmisen kosminen yhteyslaite, jolla jokainen ihminen voi halutessaan ottaa yhteyden Linnunradan muihin sivilisaatioihin

Edessäsi tiesi löydät
Ja päähän sen kuljet
Valita ei tietä saada
Se annettu on

Katso tietä pitkin
Katso vierehen
Vaikka toivoisitkin
Et saata muuttaa suuntaa sen

Monta kohtaat
Tiellä kulkijaa
Mutta suuntaan samaan
Kaikki viimein vaeltaa

http://www.youtube.com/watch?v=9KpvVepzjtg&feature=related

Tietokonemuseo vuonna 2027 – katsaus tulevaisuudesta

http://karkot.puheenvuoro.uusisuomi.fi/107586-tietokonemuseo-vuonna-2027-%E2%80%93-katsaus-tulevaisuudesta

Jumalan harppu: http://www.urantia.fi/book/fin/luvut/047-fin.htm#539

Nokia OYJ ja ohjeita sen pelastukseen

http://sinenmaa.puheenvuoro.uusisuomi.fi/108891-nokia-oyj-ja-ohjeita-sen-pelastukseen

Nokia pioneerilajina:

http://sinenmaa.blogspot.fi/2010/06/nokia-pioneerilajina.html

sinenmaa

Reservin duunari, joka on valmis kertausharjoituksiin rehellisessä ilmastossa Englannin työlakien mukaan <a href="http://sinenmaa.blogspot.fi/" title="http://sinenmaa.blogspot.fi/">http://sinenmaa.blogspot.fi/</a>

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu