Tiede antautunut sattumalle-kevennystä velkakeskusteluun

Tämä on älyllinen välikevennys tuohon iän ikuiseen kinaamiseen velkakriisistä, pitääkö suomalaisten rahaa antaa vastikkeetta asiansa huonosti hoitaneille vaiko eikö. Asia voidaan nähdä myös siten, että suomalaisten velan lisääminen saa aikaan verotuksen kiristämistä Suomessa, jolloin poliitikoiden mielestä suomalaisille ei tule sallia ajattelun vapautta senkään vertaa kuin tähän saakka,  koska sellainen vapaus voisi jopa luoda tänne työpaikkoja.

Esimerkiksi poliitikot eivät voi tässä kireässä tilanteessa antaa sähköajoneuvoille verottomuutta –kuten muissa maissa niin on tehty-, koska muutoin poliitikot eivät voisi lappaa lisää rahaa avuttomille australopithekuksille… Koska Suomessa ei voida tukea verohelpotuksin uutta teknolgiaa, niin siksi Suomessa ei voida niitä myöskään kehittää. Yksinkertaista, eikö totta, 

Sitten itse kevennykseen:

Kommentoijan mielipide edellisessä puheenvuorossani:

http://sinenmaa.puheenvuoro.uusisuomi.fi/111867-ateismia-on-turha-soveltaa-tieteisiin

Kukaan ei tietenkään pysty ”selittämään sattumaa”. Se on sattuman määritelmä. Sattumalla kyllä voidaan, ja pitää, selittää.” Mielipiteestä voidaan havaita muuan mielenkiintoinen ilmiö; tiedemiehet ovat antautuneet sattuman edessä. Se on siinä mielessä kummallisen hassun hauskaa, että heidän piti antautua ja laittaa hanskat naulaan vasta sitten, jos tieteeseen pitäisi ottaa äly mukaan. Eihän toki nyt sattuma voi olla sellainen, jonka edessä tieteen pitää lyödä hanskat tiskiin ja sanoa, että me ei voida tätä tutkia, koska asia johtuu sattumasta!

Kuitenkin juuri noin on laita. Sattuman tulee olla selittämätön, jotta sillä voitaisiin selittää, koska jos sattuma selitettäisiin, niin silloin se ei voisi olla se sattuma, kuin se pitää käsittää.

 

Lanseerasin aamusella tuosta noin vain ihmiskunnalle upouuden termin, jonka selitin juurta jaksain blogissani: http://sinenmaa.blogspot.fi/2012/07/tiede-antautunut-sattumalle.html

Parvipersoonallisuus

Parvipersoonallisuus selittää älyllisesti monilukuisten hitujoukkojen käyttäytymisen ja sitä myötä tiedemiehille on avautunut tilaisuus älyllisesti selittää myös luonnonlait ihmisen muodostamilla -selittämättömillä- ominaisuuksilla. Nyt tiedemiesten ei enää tarvitse väittää, ettei nanokosmoksen pohjalla ole älyä, vaan sattuma, johon ei voi älyllä tunkeutua.

Tähän saakka tiedemiehet ovat opettaneet, että kaikkeus toimii perimmäisyydessä sattumalta,  koska tiedemiehet ovat väittäneet nähneensä mikrokosmoksen pohjalla sattuman makaamassa, josta johtuen tiedemiehet eivät ole uskaltaneet käyttää älyään kvanttitason jutskiin, koska älyllinen suhtautuminen hävittäisi sattuman näköpiiristä kuten auringonvalo haihduttaa usvan.

Se olisi tiedemiehelle tieteen häväistystä, jos hän sanoisi näkevänsä pohjalla sattuman sijasta älyn, joten jotta tiedemies ei häpäisisi tiedettä, siksi hänen on pakko luoda illuusio sattumasta, jolla perimmäisesti selitetään kaikki, sillä muutoin tiedemiehet joutuisivat naulaamaan fysiikan laitoksien oven päälle raakalaudan.

sinenmaa

Reservin duunari, joka on valmis kertausharjoituksiin rehellisessä ilmastossa Englannin työlakien mukaan <a href="http://sinenmaa.blogspot.fi/" title="http://sinenmaa.blogspot.fi/">http://sinenmaa.blogspot.fi/</a>

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu