Säätönuppi on omassa päässäsi

Vuosien, vuosikymmenten jälkeen vihdoin näen valoa. Olen kyllästymiseen saakka tolkuttanut, ettei vika ole todellisuudessa, vaan omassa päässäsi. Tai, eihän se oikeammin vika ole, vaan ihmisen perusominaisuus. Nimittäin se säätönuppi siellä päänupissa. Niin juuri, siellä korviesi välissä. Älä säädä todellisuutta, vaan säädä pääsi.

Lääke burnoutiin: jonkun pitää sanoa, ettet kärsi burnoutista:

http://www.talouselama.fi/uutiset/laake+burnoutiin+jonkun+pitaa+sanoa+et…

Lapsesta saakka olen ihmetellyt puheita kaamosmasennuksesta ja kaikesta muusta. Varsinkin rikkaiden päänuppi on aina ottanut mua nuppiin, koska mää tiedän tasan tarkkaan, että ahneuskin johtuu vain siitä, ettei ihminen itse säädä päänuppiaan. Samoin nämä kaiken muailiman viherpötkyläiset ihme suvaitsevaisuusasenteineen ovat seurausta täysin siitä, että heillä on pään säätönuppi liian tiukalla.

 

Olin tässä syksyllä hissukseen ja ajattelin, että tässäkö tää nyt. Että painun hiljaisuuteen ja jätän jälkeeni pölkkypäitä, joiden nupin sisällä kolisee irtonaiset säätönupit. Oli teidän onni, että tässä viikon aikana on tullut monta tieteellistä tutkimusta, jotka ovat uudistaneet uskoani ihmiseen, tutkivaan ihmiseen. Muutoin olisin jo dokaamassa, joka on yksi niistä ammateista, joihin moniosaajana olen tutustunut melko syvällisesti. Ainiin. Sekin virkisti mun mieltäni suuresti, kun kuukausi sitten tuli tiedeuutinen, että nerot ryyppäävvät muita enemmän; kas, kun he eivät kestä muutoin tätä maailmaa, missä hilluu populaa ilman itsesäätelyä.

Kaamosmasennus, yliherkkyys, ahneus, loukkaantuminen, uskonto (myös ateismi), burnout, masennus,… kaikki ne johtuvat huonosti viritetystä säätönupista korvien välissä.

Kippis ja kulaus. 

sinenmaa

Reservin duunari, joka on valmis kertausharjoituksiin rehellisessä ilmastossa Englannin työlakien mukaan <a href="http://sinenmaa.blogspot.fi/" title="http://sinenmaa.blogspot.fi/">http://sinenmaa.blogspot.fi/</a>

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu