Koska kapitalistit järkiintyvät?

Kuvitellun kapitalistin ideaan kuuluu, että köyhiä ei tule auttaa, koska jokaisella on yhtälaiset mahkut rikastua. Se ei siis ole laeista tai hyväveliverkostoista tai syntymästä kiinni, kusta tulee rikas, vaan kapitalisten mukaan heistä joka ikinen on itse omalla työllään ansainnut paikkansa kukkulan kurkona. Tästä syystä kansakunnan kapitalistit suhtautuvat oman kansakunnan köyhiin erittäin halveksuvasti — mutta samaan aikaan kansakunnan kapitalistit tuuppaavat miljardeja euroja ilman minkäänlaista vastikkeellisuutta vieraiden kansakuntien köyhille valtioille.

Kansakunnan rikkaat haluavat ehdoitta auttaa omassa kansakunnassaan vain kaltaisiaan, ei koskaan köyhiä, koska se on vastoin kapitalistien ideologiaa:

Buffett käänsi kelkkansa: rikkaille minimiverot:

http://www.reuters.com/article/2012/11/26/us-buffett-tax-idUSBRE8AP0LY20…

http://www.kauppalehti.fi/5/i/etusivu/index.jsp?type=normal

 

Myös Suomessa rikkaat haluavat Suomen rikkaille kaikenlaista; lisää rahaa, vähemmän veroja, lisää optioita, lisää lisää lisää….

Mutta. On se vaan kumma, että rikkaat eivät ikinä suhtaudu samalla tavalla muihin maihin. Suomenkin rikkaat haluavat kilvan lahjoittaa ilman minkäänlaista vastuuta biljoonia köyhille valtioille. Miksi kummassa rikkaat eivät ensinnä halua lahjoittaa rikkauksiaan oman kansakuntansa köyhille — tai miksi Walhroos ei halua auttaa Buffettia??

AiniiN! Koska yksikään rikas ei ikinä lahjoita mitään omistaan. Joka ikinen rikas pelaa vain muiden rahoilla. Ihan kuin uskovaisetkin.

Uskovaisetkin kuvittelevat olevansa suuria hyväntekijöitä, kun he lahjoittavat köyhiltä saamiaan varoja köyhille! Kuten uskovaiset uskovat saavansa Jumalan kasvot kiiltämään lahjoittaesssaan köyhiltä keräämiään varoja hieman takaisin köyhille, niin samoin kapitalistit uskovat, että he ovat  tosi kapitalisteja, kun sylkevät oman kansakunnan köyhiä päin naamaan ja kääntäessään päätään jakavat hysteerisesti köyhille maille surutta rahaa. Sen he tekevät vain siksi, että saisivat uskottavuutta kasvottomalta kapitalismilta.

 

Mitään periaatteelista eroa ei ole fundamentalistien ja kapitalisten välillä: Molemmat uskovat palvelevansa jotakin suurempaa, kun pitävät yllä köyhyyttä. Minkäänlaista logiikkaa kapitalisteilta tai muilta uskovaisilta ei voi löytää, koska uskovaiset uskovat vain omiin kuvitelmiin ja kapitalisteista yksikään ei ole ikinä tajunnut kapitalismin todellista merkitystä; tosi kapitalisti ei kilpailuta muita, vaan kilpailee itse muiden kanssa. Todellinen kapitalisi kilpailee sillä, kuka pystyy tekemään enemmän hyvää halvimmalla palkalla.

Aito poliitikko (yhteisten asioiden hoitaja, suom. huom) ei ikinä korota omaa palkkojaan , ja itselleen etuisuuksia, vaan pyrkii omalla elämäesimerkillään elämään sellaista elämää, jonka puitteissa hän  pystyy itse kokemaan, mikä summa vaaditaan minimitoimeentuloon. Jos nimittäin politikko ei pysty elämään esim. 1000 euron kuukausituloilla, niin silloin hän on täydellinen idiootti, jos määrittää sellaisen minimin, johon hän ei itse pysty.

Katsokaa vaikka maailman nykytilaa; ei voi sanoa, että sen saavuttamiseen on käytettty järkeä.

Ja tiedättekö mitä. Tämän pystyy pystyy sanomaan jopa pullon viinapäissään, eikä ole yhtään vaikeeta.

sinenmaa

Reservin duunari, joka on valmis kertausharjoituksiin rehellisessä ilmastossa Englannin työlakien mukaan <a href="http://sinenmaa.blogspot.fi/" title="http://sinenmaa.blogspot.fi/">http://sinenmaa.blogspot.fi/</a>

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu