Demokratia ohitti oikeusvaltion

Islamilainen maailma ei jouda polttamaan USA:n lippuja.

Puoli vuotta aiemmin Ladenin poika Osaman kuolema olisi nostanut valtavat mellakat muslimimaissa, jolloin se olisi estänyt Arabikadun syntymisen. Islamistimaiden kansalaiset eivät olisi lähteneet omia hallituksiaan vastaan, jos heille olisi tarjoutunut tilaisuus julistaa diktatuurihallituksiaan vastaan patoutunutta vihaansa muualle.

Muslimijohtajat varmasti haluaisivat, että islamin noudattajat lähtisivät nyt joukolla osoittamaan pyhää vihaansa länttä kohtaan, mutta arabijohtajien on varmaan hieman vaikeaa samaan yrittää estää kansannousu ja usuttaa arabijohtajien luoteja väisteleviä mielenosoittajia vihaamaan USA:ta.

Demokratia on siitä mielenkiintoinen ilmiö, ettei se tarvitse valtiota tuekseen. Arabikadulla tapahtuu demokratia samaan tapaan kuin sitä tapahtui USA:sa; Osama bin Laden teloitettiin ilman oikeudenkäyntiä, mutta sitä ei tarvittu, koska amerikkalaisten enemmistö halusi niin tapahtuvan. Kansa voi koska tahansa ohittaa oikeusvaltion ja olla edelleen oikeudenmukainen, mutta jos oikeusvaltio ohittaa kansan, niin silloin kyseessä ei enää ole oikeusvaltio.

Sitä taasen en voi käsittää, miksi Suomen ja muiden länsivaltojen johtajat YK:n pääsihteeriä myöten kiittelivät Yhdysvaltoja Osaman tappamisesta. Jopa monet Suomen eturivin poliitikoista antoivat ymmärtää olevansa hyvillään siitä, että Osama tapettiin. Miksi tässä tapauksessa oltiin kuolemantuomion puolella, mutta sitä ei hyväksyttäisi, jos vaikka muuan ruandalainen todettaisiin syylliseksi joukkotuhontaan?

Ilmiö nimeltä Osama ja hänen johtamansa järjestö nousivat esille epädemokratiasta, joka on ollut vallalla islamistisissa maissa. Al Qaida-liike lopahtaa kannatuksen puutteeseen ennemmin tai myöhemmin. Mitä enemmän arabivaltioissa siirrytään demokratiaan sitä vähemmän sieltä nousee vihaa länsimaita kohtaan.

Osaman kuolema voi nostaa lännen vastaisuutta vielä vain siellä, missä muslimit eivät ole nousseet omia hallituksiaan vastaan. Sellaisia alueita voivat olla myös monien länsimaiden kaupunkien lähiöt, joiden asukkaat ovat uskonnollisten johtajien talutusnuorassa.

Voikin käydä myös toisin päin, että lännessä syntyy länsimainen muunnos Al Qaidasta, joka hyökkää islamistimaita vastaan. Olemme siinä valintatilanteessa, mikä voi johtaa Lännen islamilaistumiseen, kun se olisi kaikin puolin sopivampaa, että islam länsimaistuisi.

Pelkkä arabikatu ei ole vielä askeltakaan arabien demokratisoitumiseen. Emme ole vielä nähneet yhtään väkivallatonta vaalia siellä päin. Vasta monien puhtaiden vaalien jälkeen arabimaissa voisi tapahtua vaikkapa se ihme, että siellä otettaisiin käyttöön lännessä vietettäviä juhlia, kuten naisten päivä, äitien päivä, isän päivä,… Sitä ihmettä ennen mielestäni me emme saa tarjota muslimeille semmoista ihmettä, että kristitty maailma ottaisi käyttöön muslimien juhlapäiviä.

 

sinenmaa

Reservin duunari, joka on valmis kertausharjoituksiin rehellisessä ilmastossa Englannin työlakien mukaan <a href="http://sinenmaa.blogspot.fi/" title="http://sinenmaa.blogspot.fi/">http://sinenmaa.blogspot.fi/</a>

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu