Hammurabin laki nyky-Suomessa

Monet ovat kuulleet, miten Hammurabin lain alaisuudessa ihmisille kostetaan julmasti. Mutta moniko on tullut ajatelleeksi, että kaikki  ihmisiä rankaisevat oikeusjärjestelmät ovat Hammurabin lain muunnoksia.

Itse asiassa, kun asiaa pohtii pidempään, niin tulee siihen johtopäätökseen, että hammurabin laki parantaa ihmistä edes hieman, mutta länsimaiden puhtaaseen kostoon perustuva oikeuslaitos vähät välittää ihmisen muuttumisesta paremmaksi. Länsimaiselle oikeudelle tärkeintä on rangaista ja kun rankaisu on suoritettu, niin länsimainen yhteiskunta vähät välittää siitä, millainen ihminen tulee ulos rankaisulaitoksesta.

 

Hammurabin laissa ihmisen kykyä rikolliseen toimintaan sentään halutaan rajoittaa, mutta länsimaissa ihmiset ovat täysin välinpitämättömiä siitä, mikä ihminen tulee ulos vihan ja koston vankeudesta — katkeroituneena, vailla työtä ja asuntoa ja tietoa ja sosiaalisuutta.

 

Onkin selvästi huomattavissa,

että länsimainen ihminen ei rakasta lähimmäistään tippaakaan, koska:

A) Länsimainen ihminen on täysin välinpitämätön ihmisen parantumisesta

B) Länsimainen ihminen antaa rikollisen ensin tuhota viattomia ennen kuin suorittaa koston

C) Länsaimainen ihminen katsoo täysin välinpitämättönä, kun ihminen tuhoaa oman elämänsä rikollisena.

 

Hammurabin lain nykyaikaisessa muunnoksessa varkaalta katkaistaan käsi, mutta alun perin Mr. Hammurab sanoi, että silmä silmästä, käsi kädestä — ja varkaus varkaudesta; varkaalta ei suinkaan pidä katkaista kättä, vaan hänen omaisuus tulee takavarikoida. Käsi katkaistaan oikean hammurabin lain mukaan vain niiltä, jotka ovat ensin katkaisseeet toiselta käden…

 

Kuten huomataan, niin kostoon tähtäävässä yhteiskunnassa hammurabin laista on kehittynyt sellainen, että sillä lailla oikeutetaan sellaisia kostotoimenpiteitä, jotka eivät kuuluneet alkuperäiseen hammurabin lakiin.

Varkaan käden katkaisu oikeudellisesti on yhtä perusteltu kuin varkaan laittaminen vankilaan; kumpikin on pelkkä varkaalle tehty kostotoimenpide — sillä erotuksella, että käden katkaisu on historiallisempaa hammurabia kuin varkaan laittaminen vankilaan. Ja varkaalle laitettava jalkapanta on uusin muoto hammurabin laista…

 

Oikeus ei kuitenkaan perustu järkeen, jos se perustuu kostoon. Oikeus, joka suorittaa kostoja, on suoraan kehitysuskonnon perillinen. Rikollisen tuomitseminen rangaistukseen ei ole älyllinen toimenpide, vaan sellaisen teon voi tehdä ihminen, jonka alitajunta on täynnään uskonnollisia uskomuksia.

Rangaistuksiin uskovat ja rikollisille kostoa haluavat ovat yhtä uskollista poppoota kuin Iranin mullahit, jotka jakelevat tänä päivänä rikollisille ja väärinajattelijoille hammurabin laista kehitettyjä tuomioitaan.

 

Millainen sitten mahtaisi olla oikeus, joka ei lainkaan kosta rikollisille, eikä vaadi vääräuskoisille ja toisinajattelijoille mitään rangaitsusta. Muutamalle riville ideoituna se olisi sitä, että jokainen, joka esittäisi yhdenkin ajatuksen, jonka ideana on estää tai rajoittaa jonkin toisen ihmisen vapautta, määrättäisiin välittömästi keskitysleiriin pakkotöihin, josta hän pääsisi pois heti, kun osaa kunnioittaa muita ihmisiä ja heidän vapauttaan.

Yhteiskunnasta eristetty ei voisi luoda katkeruutta yhteiskuntaa kohtaan, koska hän tietäisi, että hänestä itsestään riippuu, miten kauan hän on poissa yhteiskunnasta.

Ihmistä ei voi rakastaa siten, että annetaan hänen tehdä pahaa muille ja annetaan hänen pilata omakin elämänsä rikollisella ja ahneella toiminnallaan. Yhteisö vihaa kaikkia jäseniään, jos se odottaa, että rikollisen pitää ensin tehdä heille pahaa ennen kuin asiaan voidaan puuttua.

Yhteiskunta on vihan yhteiskunta silloin, kun siinä ensin odotetaan pahaa tekoa. Tuollainen toiminta on täysin barbaarista, eikä se ole tulosta älyllisyydestä, vaan se on puhtaasti uskonnollinen järjestelmä. Mitään periaatteellista eroa ei ole Suomen valtiomuodolla ja Iranin teokratialla; molemmat perustuvat uskomuksiin, eikä kumpikaan vaadi älyä.

 

Älykkäät ihmiset ymmärtävät, että ihmisen on mahdollista rakentaa älyllisesti oikeamielinen järjestelmä. Mutta milloinkaan ihmiset eivät ole sitä vielä tehneet, koska politiikka ja sitä harrastavat puolueet ovat uskontojen perillisiä. Yhteiskunnat pysyvät koston ja vihan yhteiskuntina niin kauan, kun maailmassa vallitsee puoluediktatuurit

sinenmaa

Reservin duunari, joka on valmis kertausharjoituksiin rehellisessä ilmastossa Englannin työlakien mukaan <a href="http://sinenmaa.blogspot.fi/" title="http://sinenmaa.blogspot.fi/">http://sinenmaa.blogspot.fi/</a>

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu