Haluan harrastaa himoriippuvuutta työaikanani

Tämä kirjoitus on jatkoa eiliseen puheenvuorooni; Naisten sisäinen rumuuus;

http://sinenmaa.puheenvuoro.uusisuomi.fi/86727-naisten-sisainen-rumuus

:

Haluan myös oikeuden harrastaa jotakin riippuvuutta työaikanani. Olen tässä miettinyt, mikä riippuvuus olisi minulle mieluista juuri työaikana; Minulle sopisi esimerkiksi viinin juonti; vetäisisin ennen töihin lähtöä viinipullollisen lärviini, niin olisin parhaimmillani heti aamupäivästä kaksi tuntia 22 minuuttia:

Lainaus: http://www.tohtori.fi/?page=1616302&id=0450160  ”Tutkimuksen mukaan kauniisti laitettu kampaus ja täydellinen meikki on historiaa täsmälleen kello 10.03 aamulla. Siinä vaiheessa tyypillisen naisen ammattimainen, tyylikäs ulkonäkö vaihtuu kuluneeseen huulipunaan, tuhruiseen silmämeikkiin ja sotkuiseen tukkaan.

Tämä pakottaa miljoonat naiset kaivelemaan käsilaukkuaan kamman, huulipunan tai puuterin toivossa, jotta he voisivat palauttaa freessin ilmeen kasvoilleen.

Tutkimuksessa havaittiin myös, että keskiverto nainen kuluttaa aamuiseen kauneusrutiiniinsa 38 minuuttia ja lähtee kotoaan kello 7.40 tuntien itsensä kauniimmaksi kuin koskaan.”

.

Minunkin riippuvuusvalmistelu vaatisi ennen töitä noin 40 minuuttia, jona aikana saisin juuri ja juuri Shiraz-viinipullon tyhjennettyä. Merlot-viiniin menisi hieman enemmän aikaa, joten niinä aamuina voisin sanoa myöhästymisen syyksi saman kuin meikkaavat naiset; bussi oli myöhässä, koira ei kussu, päätä särki, sukat oli väärässä tms.

 

3minuuttia  yli kymmenen sitten huomaisin, että pää alkaakin seljetä, joten joutuisin menemään kaapille kallistamaan hieman viinipulloa. En tietysti voisi tyhjentää heti pulloa, kuten meikkausriippuvuutta kärsivätkään eivät joka kerta laita uutta lateksia koko naaman, vain muutaman tipan sinne tänne…

 

Onko kukaan vielä tutkinut, ovatko meikkaamattomat naiset koko päivän parhaimmillaan, kuten ovat meikkaamattomat miehet? Ainakin tuntuisi loogiselta olettaa, että vain meikkaavat naiset alkavat kärsimään loppupäivän kestävää meikkimasennusta pari tuntia aamumeikkaamisen jälkeen.

Meikkaaminen saa siis aikaan merkittävää työtehon laskua, koska meikattu kärsii pian meikkaamisen jälkeen koko ajan siitä tunteesta, että nyt hänen naamansa ei näytä ollenkaan hyvältä. Ja meikkimasennusta sairastavat sitten joutuvat jatkuvasti peilailemaan itseään ja käymään vessassa korjailemassa naamaansa.

 

Minusta se on moraalitonta tulla työpaikalle harrastamaan riippuvuuksiaan.

Joko naisilta kielletään meikkaaminen, tai sitten muille sallitaan vapaavalintainen himoriippuvuuden harrastaminen työaikana. Jos meikkaava nainen vielä tupakoisi, nin silloin työnantajan kuuluisi antaa muillekin kahden himoriipuvuuden työaikainen harrastaminen.

Jos meikkaava ja tupakoiva nainen kaiken lisäksi olisi himoriippuvainen rahasta (joka ilmenee palkanvaatimisena ja ylivarojen elämisenä), niin silloin muillekin työntekijöille tulee antaa mahdollisuus harrastaa ainakin kolmea vapaasti valittua himoriippuvuutta työnantajanlaskuun.

 

Työnantajat voitaisiin lailla velvoittaa järjestämään ei-himoriippuville himoriiippuvuuskursseja. Nyt juuri saatiin aikaan raamisopimus, joka takaa työntekijöille kolme kurssipäivää vuodessa. Olisi todella suurenmoinen asia, jos työnantaja voisi kurssittaa kaikki meikkaamattomat miehet ja naiset johonkin sellaiseen himoriippuvuuteen, jota on mukavaa harrastaa työnantajan piikkiin, koska muutoinhan tasa-arvo ei toteudu työpaikoilla!

Edellä tulikin jo mainittua viininjuonti työaikana, joka ainakin osittain lyhentäisi meikkaamattomien työntekijöiden työaikaa lähemmäksi sitä tehollista tuntimäärä, mitä meikkismiä harrastavilla jää kaiken meikkamisen jälkeen.

 

Keksitään lisää työpaikkaharrasteisia himoriippuvuuksia. Laiskottelu onkin jo keksitty, kuten tupakointi ja rahariippuvuus, meikkismistä puhumattakaan. Mitä muita himoriippuvuuksia työntekijällä voisi olla työaikana?

 

 

sinenmaa

Reservin duunari, joka on valmis kertausharjoituksiin rehellisessä ilmastossa Englannin työlakien mukaan <a href="http://sinenmaa.blogspot.fi/" title="http://sinenmaa.blogspot.fi/">http://sinenmaa.blogspot.fi/</a>

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu