Paremman kapitalismin alkeet, peruskurssi II

Tämä on jatkoa Kapitalismin alkeet, peruskurssi I:lle.

http://sinenmaa.puheenvuoro.uusisuomi.fi/87009-kapitalismin-alkeet-peruskurssi-i

Vaatimuksena tälle kursille on ensimmäisen peruskurssin hyväksytty suorittaminen.

Paremmalle kapitalismille, jota suuresti arvostamani entinen radiotoimittaja Esko Seppänen haikailee. Hänen tieteellisiä radio-ohjelmiaan tuli kuunneltua ja odotettua. Sitten Esko Seppänen hävisi radiosta. Seuraavaksi kuulin hänen olevan vasemmistolainen, joka tuotti minulle valtavan pettymyksen; En voinut ymmärtää, miksi niin tieteellisesti ajatteleva, viisas ihminen voikaan mennä niin kauas vasemmalle. 

Nykyisin en ole enää pettynyt Eskoon, vaan arvostukseni häntä kohtaan on entisestään syventynyt. Eikä vähiten siksi, että hän sattui maksamaan minun lentolippuni Brysseliin keväällä v. 2007, 6th Meeting of People Experiencing Poverty. Tosin hän ei sitä itse taida tietää, mutta kuitenkin.

 

Paremman kapitalismin olemus on pidetty piilossa aina tähän hetkeen saakka, joka johtuu siitä, että entisten kapitalistien on pitänyt ensin todistaa muka-kapitalismin olevan täysin maho, jonka he ovat totisesti jo todistaneet kympin arvoisesti. Nyt suuri osa ihmiskunnasta ymmärtää jo itsekin, että nykyinen, kapitalismiksi sanottu järjestelmä ei tuota kestävää kehitystä, joten paremmalle kapitalismille on suurta tilausta, sillä ihmiset kaipaavat pysyvyyttä, rauhaa ja vapautta.

 

Ihmiskunta kaipaa lopullista, ikuista rauhaa. Sitä ei kuitenkaan voi tarjota mikään nykyinen ideologia; Ei edes vasemmisto. Erkki Tuomioja julisti, että Israelin Apartheid-politiikka ei ole kestävää, vaan se johtaa Israelin tuhoon. Valitettavasti tuhoon tuomittuja ovat kaikki muutkin nykyiset ideologiat, ja erityisesti Erkki Tuomiojan kannattama sosialistinen kapitalismi, eli ahneus.

Mitenkään muutoin nykyisiä valtiomuotoja ei voi kuvailla muuten kuin sanomalla suoraan, että ne perustuvat ahneuteen. Ahneuteen perustuva järjestelmä ei voi olla edes niin pitkäikäinen kuin erotteluun perustuva, joka kaikesta huolimatta kehittää ja sivistää ihmisiä, — jos sen sallittaisiin jatkua niin pitkään, että se muuntuu sisältä päin; Ulkoa päin tuhottu erottelupolitiikka johtaa vääjäämättä alistetun, eli heikkolaatuisemman kansanosan diktatuuriin. Esim Etelä-Afrikka

Louis Theroux – Law and Disorder in Johannesburg 1 of 6.avi

http://www.youtube.com/watch?v=qGOPVhQ5rhs

 

Paremman kapitalismin olemus: Oikea kapitalismi

– ei voi jättää lahjakkuutta hyödyntämättä

– ei voi olla orjataloutta

– ei ole velkataloutta

– ei tuota suunniteltua vanhenemista, planned obsolescensce

– ei tuota jatkuvaa talouskasvua

– ei vaadi halpatyövoimaa

 

Oikea kapitalismi tuottaa jatkuvaa sivistyksen ja tietoisuuden kasvua, joka korvaa täysimääräisen ylitsevuotavasti jatkuvan talouskasvun; ihminen on tyytyväinen vain silloin, kun hän kokee oman riittävyytensä; Raha ei koskaan tuota tyydyttyneisyyttä, koska -kuten huomattu- rikkailla ei sitä ole koskaan riittävästi. Jatkuvassa henkisen kasvun tilassa ihminen nauttii elämästään, eikä vaadi paljoa polttoainettakaan…

 

Siinä Esko Seppäsen kuuluttamassa paremmassa kapitalismissa lahjakkaita ei estetä toteuttamasta itseään. Se olisi lahjakkuuden estämistä, jos lahjakkuus alistettaisiin rahan valtaan — aidosti lahjakas ihminen ei välitä rahasta, eikä älykäs ihminen himoitse valtaa.

 

Paremmassa kapitalismissa kansanedustajilla ei ole yleissitovaa palkkaa, vaan jokainen kansanedustaja saa itse sopia varainhoitajan kanssa, millä palkalla hän on valmis tuottamaan yhteistä hyvää. Koska parempi kapitalismi perustuu ahneuden sijaan älyyn, niin silloin jokainen työtarjous tehdään niin, että sen tarkoituksena ei ole tuottaa inflaatiota; halvin tarjous voittakoon.

Kaikki nykyistet systemit ovat kelvottomia jokaiselle lahjakkaalle. Kaikki ihmiset ovat lahjakkaita jossakin asiassa. Lahjakkuus ei pääse esille jatkuvan talouskasvun järjestelmissä. Nykyisin tosin lahjakkuus pääsee silloin tällöin esille, mutta se ei ole koskaan järjestelmän ansiota. Nykyinen kapitalismi ei tuottanut Einsteiniä, eikä mikään vanha järjestelmä tuottanut mitään sitä, jonka pohjalta nykytiede koettaa rämpiä eteen päin.

Meiltä on tähän saakka puuttunut järjestelmä, joka olisi aktiivisesti tukemassa lahjakkuuksien esille nousemista. Rahan valta yrittää korvata lahjakkuuden rahalla, mutta rahalla ei saa muuta kuin tukahdutettua nuorista lahjakkuuden. Sataan vuoteen ei ole noussut esille ihmistä, joka olisi esittänyt ihmiskunnalle jotakin aidosti uutta. Eikä se voi johtua siitä, että luonnosta olisi jo tyhjennetty kaikki tuntematon, vaan se johtuu yksinkertaisesti rahanvallasta, joka haluaa estää kaiken sen, joka olisi kestävää, hyvää, – ja ilmaista.

 

Meillä olisi jo sähköautot, mutta rahalla on nekin saatu jumittumaan kassakaapeihin. Meillä olisi sata vuotta kestävät valolamput, mutta kun rahan valta. Meillä olisi kestävät kodinkoneet, jolloin ihmisten eivät tarvitsi elää palkkakuopassa… Ja jos meillä olisi nuo kaikki, niin siitä huolimatta meillä olisi lahjakkuudet, jotka keksisivät lisää täysin uutta;

LED-valoa ei keksitty siksi, että rahakapitalistit keksivät kieltää kestävät hehkulamput. Päin vastoin; Ihmiskunta menettää joka päivä valtavat potentiaalit vain siksi, että päätöksentekijöinä ei ole johtajuuslahjakkuudet, jotka johtaisivat ihmiskuntaa pelkästä ilosta, joka on tyypillistä jokaiselle, joka toteuttaa omaa luontaista osaamistaan. 

 

Johdatus seuraavaan kurssiin: David C. Korten:

Maailma yhtiöiden vallassa, IHMISKUNTA RAHAKONEISTON ORJANA

http://www.helsinki.fi/jarj/rapi/korten.html

Hehkulamppuhuijaus:

http://www.youtube.com/watch?v=9y_YT_DfOkg

sinenmaa

Reservin duunari, joka on valmis kertausharjoituksiin rehellisessä ilmastossa Englannin työlakien mukaan <a href="http://sinenmaa.blogspot.fi/" title="http://sinenmaa.blogspot.fi/">http://sinenmaa.blogspot.fi/</a>

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu