Oikean sairauden erottaminen valesairauksista

Mistä voidaan erottaa, onko ihminen oikeasti sairas. Miten sairaus ilmenee potilaan käytöksessä ja ajatteluna. Onko moraalilla yhteyttä asiaan? Väitän, että kaikki ne sairaudet johtuvat ihmisen vääristyneistä ajatuksista, jotka saavat ihmisen tekemään pahaa. Väitän, että kun ihminen on oikeasti sairas, niin hänellä ei ole minkäänlaisia haluja tehdä muille pahaa.

 

Ihminen on valesairas silloin, kun hän puolustelee tekojaan sairaudellaan, kuten köyhyydellään, masennuksella, rikkaudellaan, alaikäisyydellä tai huumeilullaan. Sillä milloinkaan, ei kuuna ikuisna yksikään masentunut, yksikään ala-ikäinen eikä yksikään nisti ei ole tehnyt mitään hyvää ja sitten puolustellut, että tein hyvää, koska olen masentunut, tein hyvää, koska olen alaikäinen, tein hyvää, koska olen narkomaani.

Ihmisen moraali paljastaa armotta, milloin ihminen on pelkästään valesairas; oikea sairaus ei milloinkaan poista ihmiseltä moraalia, kun taasen valesairaus on juuri sitä, että ihminen tekeytyy sairaaksi, jotta voisi perustella oman pahuutensa, oman moraalittomuutensa.

Alaikäiset hyvin usein tekevät pahaa vain siksi, että ajattelemattomat aikuiset ovat määrittäneet, ettei alaikäiset mukamas ymmärrä tekevänsä väärin. Tuo on täyttä hulluutta, koska alaikäinen, joka tekee pahaa vain siksi, että on alaikäinen, on siinä todistanut kiistattomasti, että hän ymmärtää tehneensä väärin. Kaikki muu ajattelu on sulaa hulluutta, jolla aikuiset puolustelevat hyysäyskulttuuriaan, jotta heidän työnpaikkana tai heidän oma vääristynyt todellisuutensa ei vaan häviäisi.

 

Pahan ajattelu johtaa valesairauteen, kuten masennukseen, alaikäisyyteen, hulluuteen, nistisyyteen ja jopa uskontoon. Myös uskonto on ihmistä vaivaava valesairaus, jolla ihminen puolustelee lähimmäisilleen tekemiään kauheuksia.

Samoin myös rikas on valesairas; Rikkaat puolustelevat moraalittomuuttaan sillä, että heidän pitää olla rikkaita, jota heiltä liikenisi murusia muille. Jos kuka tahansa ajattelee tuota ihmisenä (uskonnottomana ja vaatimattomana), niin  hän huomaa itsekin, miten hulluja rikkaiden, alaikäisten, alkoholistien, masentuneiden puolustelut teoilleen ovat. Ne ovat täydellisen moraalittomia.

 

Mikään oikea sairaus ei saa ihmistä typeräksi, moraalittomaksi. Vain pahoihin ajatustottumuksiin paatuneet voivat perustella tekojaan jollakin sairaudella. Koskaan ei ole tavattu lasta, joka olisi sanonut; Tein hyvää, koska olen alaikäinen. Tai masentunut: Annoin tuolle tuntemattomalle joululahjan, koska olen masentunut. Tai narkomaani: Lahjoitin tsunamiuhreille tuhat euroa, koska olen narkomaani.

Huomataan täysin selvästi, että lapsi on valesairas, jos hän perustelee huonoja tekojaan alaikäisyydellään. Ja sama pätee kaikkiin niihin tauteihin, joita käytetään pahan tekemisen perusteluina.

 

Valesairaudesta parantunut ei paranna ihmisen moraalia,  koska moraalittomuus on sama kuin valesairaus; Täysikäiseksi tullut pahantekijäalaikäinen jatkaa edelleen pahan ajattelua.

 

Sen sijaan, oikeasta sairaudesta parantunut kohoaa yleensä myös moraalisesti ylemmäksi.

 

Tiedän täysin hyvin, että tämä loukkaa suunnattomasti kaikkia niitä, jotka haluavat käyttää sairauttaan huonojen tekojensa perusteluina. Samoin tämä loukkaa valtavasti jokaista, joka luulee, että sairaat ovat sairaita myös mieleltään, ja siksi heillä on ajattelusta irrallinen alentunut syyntakeettomuus. En voi sille mitään. Ainoa seikka, johon voin vaikuttaa, on oma ajatteluni.

 

ps. Jos olisi yksi ainoa kerta, kun joku olisi perustellut hyvän tekemistä masennuksellaan, alaikäisyydellään tms, niin tietysti se saisi minut ajattelemaan hieman toisin, mutta jatkan tällaisten ajattelua niin kauan, kun tiettyjä ”sairauksia” sairastavat perustelevat pahan tekemistään ”sairaudellaan”. 

sinenmaa

Reservin duunari, joka on valmis kertausharjoituksiin rehellisessä ilmastossa Englannin työlakien mukaan <a href="http://sinenmaa.blogspot.fi/" title="http://sinenmaa.blogspot.fi/">http://sinenmaa.blogspot.fi/</a>

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu