Kansallisuuden vihaajissa valuvika

Olipa hyvä, että Nokia-huuman kliimaksivaiheessa suvikset ja muut kapitalistit eivät vaatineet tänne satojen miljoonien Nokia-museota. Rakennus olisi jäänyt, mutta maine mennyt. Ja rakennuskin olisi jouduttu sosialisoimaan. – 

On kyse siitä, onko järkevää rakentaa kansallisia rakennuksia yksityishenkilöiden nimissä? Eikö sellainenkin ole nationalismia, tai alkeellista nationalismin; Yksilön nimiin rakennettava julkinen rakennus on loogisesti ottaen järjettömämpää kuin kansan perinteistä nouseva rakennuksen nimityspolitiikka. Sillä yksilöiden maine haipuu ja niihin laitetut kapitalistien toiveunien kuplat puhkeavat, kuten juuri on käymässä Guggenheim -konsepitille, jota maailmalla jo pidetään pelkkänä aikansa elähtäneenä rahastuksena:

Uusi Suomi 13.2. 2012: Guggenheim-piikki Saksasta: ”Helsinki ei ymmärrä”

http://www.uusisuomi.fi/kulttuuri/120117-guggenheim-piikki-saksasta-%E2%80%9Dhelsinki-ei-ymmarra%E2%80%9D

 

Rakennetaan vaan tänne WAU-rakennus, mutta käytetään edes sen verran älyä, ettei sitä nimitetä minkään henkilön mukaan, koska semmonen on henkilöpalvontaa, joka on suomalaisuuteen verrattuna iljetyksien iljetys. Veronmaksajien kustantamalle suomalaiselle talolle kuuluu ehdoitta suomalaisuuden peruskäsitteistä nouseva suomalainen nimi, niin se ei koskaan kalpene eikä käy vanhaksi, eikä sen maine häviä.

 

On muuten hyvä osoitus suvaitsevaisten ja muiden kapitalistien ajattelussa olevista erheistä, kun he haluavat oksentaa suomalaisuuden ulos — ja ottaa sen tilalle henkilöpalvonta -kulttuurin, missä julkisia rakennuksia nimitellään sellaisten ökyilijöiden mukaan, miten paljon tuottoa sellainen tuottaa ökypääomalle. Jos kansallistunne on out ja nationalismi on pahuutta, niin miksi kummassa sen tilalle piti ottaa henkilöpalvonta?

Josta viekä pitää maksaa tekijänoikeuskorvauksiakin? Jos suvis tai kapitalisti olisi viisas, niin totta kai silloin talon nimeksi valittaisiin semmonen, josta nimestä ei tarvitse maksaa erikseen. Aijaa! Että kapitalisteille ei ole mielikuvitusta, joten vain sellaiset nimet kelpaavat, joista menee satoja miljoonia ökyilijöille?

 

Hei kaikki guggiksen peesaajat! Oletteko ajatelleet sitä, että kun tulee oikea lama ja sen myötä Guggenheim on kokenut taloudellisen ja henkisen romahduksen, niin millä nimellä sitten ajattelitte kutsua sitä rumaa laatikkoa? Ja ketä te silloin vaaditte sen maksajaksi?

Hei Pajunen ja muut guggenheimilaiset! Onko teillä jo ajatusta siitä, kenen mukaan se guggenheim museo nimitetään sitten, kun se säätiö on tullut kapitalistisen tiensä päähän? Miten olisi vaikka Walhroos-nimi? Kelpaisiko sen konkurssikypsän Guggenheim-rotiskon uudeksi nimeksi Walhroos? Jaa! Ja miksi ei Nolostunut

sinenmaa

Reservin duunari, joka on valmis kertausharjoituksiin rehellisessä ilmastossa Englannin työlakien mukaan <a href="http://sinenmaa.blogspot.fi/" title="http://sinenmaa.blogspot.fi/">http://sinenmaa.blogspot.fi/</a>

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu