Saavutetut talouspoliittiset tavoitteet voidaan nopeasti tuhota

Pääministeri Juha Sipilän hallitus on esitellyt eduskunnalle  annettavan   vuoden 2019 valtion talousarvioesityksen.

Monet hallitusohjelmassa asetut talouspolitiikan tavoitteet (velkaantumisaste, veroaste, työllisyysaste, budjetin tasapainottaminen)  ollaan saavuttamassa.

Pääministerin ja valtiovarainministerin esittelykalvot

Pääministeri Juha Sipilä  –  Valtiovarainministeri Petteri Orpo

****

Suomen talous ei  vielä ole suinkaan kestävällä pohjalla.

Monet hallituksen saavuttamat  talouspoliittiset tavoitteet voidaan  vihervasemmiston politiikalla nopeasti tuhota, jos heidän politiikkaa tähtää julkisen talouden kasvattamiseen, verotuksen kiristämiseen ja työelämän säännösten kiristämiseen jne. 

Seuraavalla hallituksella on edessään myös suuri talouden savotta. Millä kokoonpanolla sitten vaalien jälkeen hallituksessa jatketaan, ratkeaa vaaleissa. Suomella  on jo valmiiksi  ylisuuri julkinen talous  ja verotus on maiden vertailussa kärkitilalla. Suomen julkisen talouden rahoitus ajautuu kriisiin, jos talouskasvu hiipuu ja sen mukana työllisyysaste ei nouse nykyisestä tasosta. 

Tämän  kaavion joutuu vaalien jälkeinen hallitus päivittämään ensi töikseen, sillä  pääministeri Sipilän hallituksen aikana kaikki kaavion tavoitteet (mm. sote) eivät tule  vielä maaliin.

SJPHKI

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla. Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu