Suomi pitää holhousvaltioiden ykköspaikkaa

Suomi on  maailman kärjessä  monisssa kansainvälissä  vertailututkimuksissa.

Mutta nyt  tuli kärkipaikka asiassa, jota ei uskoisi tai haluaisi uskoa todeksi:

Institute of Economic Affairsin holhousvaltioindeksin  (Nanny State Index) mukaan Suomi on holhousvaltioiden ykköspaikalla

Indeksi vertailee Euroopan maita , kuinka säänneltyä kussakin maassa ovat alkoholin, tupakkatuotteiden, e-savukkeiden ja epäterveellisten ruokien kulutus ja saatavuus. Itse en tupakoi, enkä käytä alkoholia, mutta  ykköspaikka tuossa vertailussa  ei nyt mairittele  Suomea.

****

Tässä pitää mainita erikseen tämä:

Suomessa on  kansainvälisessä vertailussa yhdet maailman jäykimmät työmarkkinat World Economic Forumin kansainvälisen kilpailukykyvertailun  (2018 raportti) perusteella. Vähän tuntuu siltä, ettei sieltä häntäpäästä nousta ylöspäin sosialidemokraattisen pääministerin johdolla.

SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu