Kumpiko tulee ensin pääministeri Boris Johnsonin ero vai Brexit ?

Olen täällä on kirjoittanut vuosien mittaan monta blogia  Britannian EU-erosta (tänä kesänä 30.07.2019  – 25.08.2019).

Vielä ei ole loppunäytöstä nähty tässä sotkuisessa Britannian EU-eroprosesissa. Lähtölaukaus käynnistyi   jo tammikuussa 2013  silloisen pääministeri  David Cameronin onnettomasta puheessa. Puhe sai siihen astisen huippunsa EU-kansanäänestyksenä kesäkuussa 2016.

Tuon kesäkuun kansanäänestyksen jälkeen saarivaltakunnan pääministeri on vaihtunut David Cameronin jälkeen kaksi kertaa ja maassa on käyty ennenaikaiset  parlamenttivaalit  vuonna 2017. Ja  EU -erokirje   aikomuksesta on postitettu saarivaltakunnasta .

****

EU:n ja Britannian kesken neuvotellun erosopimuksen  moninainen käsittely parlamentissa  ilman tulosta ei vielä  ole päättynyt. Erosopimuksen käsittelyn viimeiset vaiheet hakevat vertaistaan maan historiassa.

Toissa viikolla ihmeteltiin Reutersin uutista pääministeri Boris Johnsonin aikomuksesta  sulkea parlamentti viideksi viikoksi. Tuossa vaiheessa ei moni  vielä uskonut tähän epäparlamentariseen vetoon , mutta  päivänpolitiikan ulkopuolella pysyvä kuningatar Elisabeth   suostui  pääministerin pyyntöön.

****

Britannian parlamentti on palannut  tällä viikolla   kesäloman jälkeen entistä sotkuisempaan “näytelmään”.

Pääministeri  Boris Johnson  on  julkisesti uhannut erottaa  oman puoleensa “toisin ajattelijat”, jos he äänestävät häntä vastaan yhdessä työväenpuolueen puheenjohtaja  Jeremy Corbyn  ehdotusten kanssa.

***

Joutuu kysymään, että kumpiko tulee ensin Boris Johnson ero vai saarivaltakunnan Brexit  31.10.2019 ?

Katsoin varmuuden vuoksi tästä listasta, kenen pääministerikausi on jäänyt lyhyeksi. Boris Johnson ei enää ehdi päästä listan kärkeen, mutta hyvät mahdollisuudet hänellä on omaksumallaan toimintatavalla päästä listan kärkeen 1800-luvun jälkeen  toimineista pääministereistä

SJPHKI

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla. Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu