Alexander Stubb huomenna kokoomuksen ehdokkaaksi

Kokoomuksella on  huomenna ylimääräinen puoluekokous  Espoon Dipolissa. Puoluekokoukseen odotetaan ennätysmäinen osanotto.

Kokouksessa käsitellään puolueen presidenttiehdokkaan valinta presidentinvaaleihin 2024.

Kokoomuksen puoluehallitus  esittää ylimääräiselle puoluekokoukselle professori Alexander Stubbin  nimeämistä puolueen presidenttiehdokkaaksi.

Presidentinvaalien  aikataulu:

  • viimeistään maanantaina 11.12.2023 puolueen ja valitsijayhdistyksen ilmoitettava  vaaliasiamiehensä  Helsingin vaalipiirilautakunnalle
  •  viimeistään tiistaina 12.12.2023 ennen klo 16 ehdokashakemukset jätettävä Helsingin vaalipiirilautakunnille
  • sunnuntaina  28.1.2024 klo 9–20  vaalipäivän äänestys
  • sunnuntaina  11.2.2024 klo 9–20 mahdollisen toisen vaalin vaalipäivän äänestys

******

Presidentinvaalien  1. kierrokseen on aikaa enää kolme kuukautta. Vaalien ehdokkaat ovat selvillä 12.12.2023 eli 1,5 kuukauden kuluttua. 

HS  ja YLE  julkaisivat 13.10.2023 edellisen ehdokkaiden kannatusmittauksen ja jatkavat vaaleihin saakka kannatusmittausten julkistamista. Ilmeisesti myös Maaseudun tulevaisuus ja Iltalehti julkaisevat jatkossa omia mittauksia. Vedonlyöntitoimistojen kertoimia julkistettaneen enemmän viihteen vuoksi.

SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu