Aluevaalien kannatusmittauksiin liittyy epävarmuuksia

YLE on julkaissut tammikuun aluevaaleja koskevan puolueiden kannatusmittauksen.

Kärjessä ovat samat puolueet kuin eduskuntavaaleja koskevissa viime aikojen mittauksissa:

1.Kokoomus    21,4 %   2. SDP  18,9 %    3.  PS  17,6 %   4. Keskusta  15,3 %   5.Vas 8,1  %   6. Vihreät 7,6 %   7. RKP   3,9 %    8.  3,0 %  9. LT  2,0 %

Aluevaalien kannnatusmittauksiin liittyy epävarmuuksia (äänestysvilkkaus, vaalisää, pandemiatilanne ym).  Muutamilla alueilla (mm. Päijät-Häme)  tehdyt kannatusmittaukset ovat kuitenkin  likimain suunnassa puolueiden valtakunnallisen kannatuskehityksen kanssa. On huomattava, ettei Helsingissä järjestetä tammikuussa aluevaaleja, joka heikentää mm. kokoomuksen ja vihreitten valtakunnallista kannatuslukua ja vahvistaa mm. keskustan kannatuslukua.

Kesäkuun kuntavaaleissa  ehdokasasettelulla oli vaaliasiantuntijoiden mukaan  vaikutusta puolueiden kannatuksiin. Ja ennustan, että nyt on vieläkin suurempi vaikutus.

Eduskuntavaaleja     koskevat mittaukset

 

0
SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu