Angela Merkel is back  – Angela Merkel ist zurück

Maailmanpolitiikan viikonvaihteen suuri nimi oli Saksan liittokansleri Angela Merkel. Angela Merkel toimi koordinaattorina  Berliinin Libya -kokouksessa.

Paikalla olivat mm.  Ranskan presidentti Emmanuel Macron,  YK:n pääsihteeri António Guterres , Venäjän presidentti Vladimir Putin, Britannian pääministeri Boris Johnson,  Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan, Egyptin Abdel Fattah al-Sisi ja Yhdysvaltain ulkoministeri Mike Pompeo .

Lisäksi paikalla olivat Libyan taistelevat osapuolet, Tripolin kansainvälisesti tunnustettu   pääministeri Fayez Sarraj ja suuria alueita Libyasta vallannut kenraali Khalifa Haftar .

Ennen viikonvaihteen kokousta Angela Merkel kävi mm. Moskovassa  ja keskusteli  Ranskan ja Britannian presidentin sekä pääministerin. Vaikka  lehdistötiedotteista pääasiaksi mainittiin Iranin -tilanne, niin viikonvaihteen tapaamista varmasti  pohjustettiin .

***

Saksan liittokansleri on palannut paikalleen EU-maiden johtohahmona. Ranskan presidentti Emmanuel Macron yritti välillä ottaa paikan liittokansleri Merkeliltä, mutta Angela Merkel is back  – Angela Merkel ist zurück.

****

Enpä usko, että Saksassa tulee näillä näkymin ennenaikaiset liittopäivävaalit. Liittokansleri Merkelin hallituskumppanille sosialidemokraateille  eivät kannatusmittaukset lupaa kuin kolmatta tai neljättä sijaa ja jäämistä vuosiksi oppositioon.

*****

Word’s most powerful countries in 2020 ranked

 

  1. USA 2. Venäjä 3. Kiina 4. Saksa 5. Britannia 6. Ranska 7. Japani 20. Ruotsi … 23. Norja 26. Tanska ja 35. Suomi
SJPHKI

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla. Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu