Boris Johnson  antoi hallituksensa monille ministereille lähtöpassit

Britannian pääministeri  Boris Johnson  antoi tällä viikolla monille  hallituksensa ministereille lähtöpassit.

BBC on tehnyt analyysiä ministereiden taustoista, kuinka monta naista on Johnsonin hallituksessa , mikä on ministereiden ihon väri ja etninen tausta ym. Tuossa edellä  olevassa BBC:n -uuutislinkissä on  ministerit kuvien kanssa.

****

Joulukuussa  vuonna 2019 pidetyissä ylimääräisissä parlamenttivaaleissa pääministeri Johnsonin konservatiivit saavuttivat  murskavoiton. .

Seuraavat sääntömääräiset  parlamenttivaalit ovat viimeistään  vuonna 2024 toukokuussa. Päätösvalta seuraavien vaalien ajankohdasta on käytännössä istuvalla pääministerillä. 

Konservatiivien (CONkannatus  on vuoden 2019 vaalien jälkeen pysynyt  suurempana kuin oppositiossa olevan työväenpuolueen – eli labourin (LAB). Yksittäisissä kannatusmittauksissa työväenpuolue on käynyt välillä johdossa .

***

Brexit ei – ainakaan vielä – ole tuonut saarivaltakuntaan onnelaa. Pääministeri Boris Johnsonilla on ennen vuoden  2024 vaaleja aikaa todistaa, että  Brexit   oli saarivaltakunnalle ratkaisu kohti parempia onnellisia aikoja.

Tällä hetkellä kansalaisten uskoa Brexitin onnelasta koetellaan monin tavoin (ulkomaankauppa ja maan talous,  maan finanssialan aseman menetys, ihmisten vapaa liikkuvuus, elintarvikehuolto, työvoimapula, koronapandemian hallinta,  Pohjois-Irlannin asema, Skotlannin jatkuvat itsenäisyyspyrkimykset jne) -muutaman haasteen pääministeri Johnsonin uuden onnelan  tavoittelussa mainitakseni. Mutta sitä vartenhan ovat  meillä ja muualla hallitukset, puolueet  ja politiikot   ratkaisemassa  ja päättämässä  asioita paremmiksi kuin ennen. 

+3
SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu