Brexit johti taantuvaan talouteen ja maanpakoon Britanniasta

Eipä unohdeta  Britannian Brexit -kuulumisia, joita olen aika-ajoin pitänyt täällä esillä. Mitään aiemmin sanomaani ei minulla, eikä monilla muillakaan- ole tarvetta muuttaa.

Britannialle ennustettiin ennen  maan EU-eroa  jo etukäteen vaikeuksia ja haasteita taloudessa.  Britannian ennustettiin  ajautuvan      talousromahduksen   300 vuoteen.  

Taloudellinen järki ja viisaus  ei  aina ole päätöksenteon kärjessä – se on nähty niin meillä kuin muuallakin. Business Insiderin  lehden laskelmien  mukaan Britannian talous kärsi  menetyksiä  jo ennen Brexittiä  yli 200 miljardia puntaa eli yhtä paljon kuin maan koko 47-vuotisen EU-jäsenyyden aikana maksamat maksut. 

****

London School of Economicsin  tekemän talousasiantuntijoiden  haastattelun mukaan  86 %  haastatelluista katsoi, että Britannian talous on  vajonnut vuonna 2030  paikkeilla useita prosenttiyksikköjä pienemmäksi kuin se olisi ollut ilman EU-eroa.

Aamun Ylen uutiset puolestaan ovat kertoneet, että Brexit on aikaan saanut maastapaon Britanniasta. Ennen oli  itänaapurissa ja muissa alistetuissa Itä-Euroopan maissa kaupoissa tyhjiä hyllyjä, mutta nyt tyhjiä hyllyjä on Britanniassa  tavarankuljetusten vaikeutuessa Brexitin johdosta.

****

Pääministeri Boris Johnsonin johtamat konservatiivit ovat mielipidemittauksissa säilyttäneet edelleen  johtoaseman.   Vuoden  2019 parlamenttivaaleissa konservatiivien saavuttama selvä  enemmistö antaa pääministeri Johnsonille vuosiksi aikaa korjata Brexitin aikaansaamia takaiskuja  Pohjois-Irlannin asemaa unohtamatta.

+7
SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu