Britannia menossa kohti tuntematonta pääministeri Boris Johnsonin johdolla

Mennään jo marraskuun puoltaväliä, eikä Britannian EU-erosopimuksesta ole mitään tietoa.

Tiivistelmä tapahtumista Britannian EU-kansanäänestyksestä tähän hetkeen.

Britannian sopimukseton ero  näyttää väistämättömältä. Onko vielä mahdollista, että eroaikataulu lykkääntyisi  31.12.2020  päivämäärästä eteenpäin ? Ei taida olla ?

Koronapandemian voimistuessa koko ajan maailmalla ja  Euroopassa,  tilanne näyttää  kaaosmaiselta. Monenlaista kaaosta on ennakoitu  Britannian kohtaavan EU-eron jälkeen. Seuraukset eivät tietenkään rajoitu yksin Britanniaan, vaan osallisiksi pääsevät monet muutkin maat.  Suomen ulkoministeriön sivulla on muistilista, mitä seuraa Britannian sopimuksettomasta erosta 

****

Britannian valtapuolueet  (Konservatiivit  ja Työväenpuolue) ovat liki tasoissa   viime aikojen kannatusmittauksissa.  Seuraavat sääntömääräiset parlamenttivaalit ovat vasta vuonna 2024. Pääministeri  Boris Johnsonin  hallitus  jatkaa vuoden vaihteen jälkeenkin, mutta kiristyvässä sisäpoliittisessa  tilanteessa pitää maa koossa.

****

Jääkö pääministeri Boris Johnson historiaan  valtiojohtajana , joka aiheutti maalleen talouden  suurimman  romahduksen  300 vuoteen  Business Insiderin  lehden laskelmien mukaan  brexit on maksanut Britannialle jo yli 200 miljardia puntaa eli yhtä paljon kuin maan koko 47-vuotisen EU-jäsenyyden aikana maksamat maksut. 

****

Ollako vai ei olla EU-yhteistyössä

+4
SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu