Britannian brexit -prosessin viimeistä näytöstä ei ole vielä nähty

Aamun uutisissa on kuultu, että Britannian parlamentin värikäs puhemies  John Bercow  aikoo estää pääministeri Boris Johnsonia rikkomasta parlamentin säätämää brexit-lakia. Brittimediassa  asiasta uutisoivat näyttävästi mm. BBC ja  The Guardian.

Pääministeri Boris Johnsonin   tapa toimia ja uhkaus  viedä sopimukseton EU-ero läpi parlamentin tahdon vastaisesti hakee vertaistaan EU- ja muidenkin länsimaiden lähihistoriassa. Nyt kysytään, toimiko pääministeri Johnson oikealla oikealla tavalla hakiessaan kuningatar Elisabethiltä vahvistuksen parlamentin viiden viikon tauolle.

Saadaanko  brexit-sopimus aikaan (ei saada)  ennen ensi kuun puoliväliä on toinen kysymys sen rinnalla, miten Britannian  sisäpoliittinen solmu aukeaa. Minkälaista luovuutta parlamentin puhemies Bercow tarvitsee pääministeri Johnsonin toiminnan “aisoihin laittamiseksi”.  Britannian ulkopolitiikkaa johtaa pääministeri.  Se on ollut vakiintunut käytäntö.

Britannian brexit -prosessin viimeistä  ja tuskin edes toiseksi viimeisintä näytöstä ei ole vielä nähty.

Suomen pääministeri Antti Rinteen  taannoinen varomaton brexit lausunto levisi maailmalla. Ei ole oikein mennyt pääministeri Rinteellä ei sisä -eikä ulkopolitiikassa lausunnot oikein putkeen.

****

Kumpiko tulee ensin pääministeri Boris Johnsonin ero vai Brexit

SJPHKI

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla. Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu