Britannnian brexit-strategia johtaa umpikujaan

Kuluneella viikolla on menossa jo  yhdeksäs  neuvottelu EU:n ja Britannian  erosopimuksesta.

Neuvotteluilmapiirin ympärille kasautuu kokoajan lisää  esteitä, kun puolin ja toisin

ei juuri luoteta toisiinsa.

Tässä ilmapiirissä pitäisi saada sopimus:

  1. Britannian  parlamentti  hyväksyi äänin 340-256 lain, jolla tietoisesti rikottiin EU:n kanssa sovittua brexit -sopimusta ja sitä kautta puututtiin Pohjois-Irlannin asemaan (Belfast Agreement).
  2. Euroopan unioni  päätti  käynnistää  oikeustoimet Britanniaa vastaan parlamentin tällä viikolla hyväksymän uuden sisämarkkinalain johdosta.

****

Syyskuussa kirjoitin blogin sekoilevasta kuningaskunnasta.

Pääministeri Boris Johnsonin johtamat konservatiivit saivat viime joulukuun parlamenttivaaleissa suurvoiton ja yksin enemmistön parlamenttiin. Viime aikaisissa mielipidemittauksissa työväenpuolueen kannatus on noussut konservatiivien tuntumaan ja jopa ohi. Konservatiivien ei tarvitse hötkyillä, sillä seuraavat lakimääräiset parlamenttivaaalit ovat vasta 2024.

Mutta kansalaisilla alkaa monilla olla hätä, sillä kuningaskunnan talous on kokemassa suurimman  romahduksen  300 vuoteen.

****

Aamun uutisia maailmalla hallitsee  tämä   rapakon takaa  uutisoitu. Se on yhteistä kuningaskunnan pääministerin kanssa.

 

SJPHKI

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla. Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu