Demarit jatkaisivat suurvelanottoa vaarantaen koko hyvinvointiyhteiskunnan ylläpidon

Illan a-studiossa  A Rinne alkoi höpsiä 15 vuoden aikataulusta valtion budjetin vakauttamisesta tasapainoon.

Demarien viivytys on riskialtis. Demarien 15-vuoden mallilla (siis 15 v) valtion velkaantuisi lisää 70-100 mrd tuossa ajassa ja valtion kokonaisvelkamäärä nousisi  yli 250-300 mrd. Paljonko olisivat korkomenot, hipoisi varmaan 10 mrd ja ylikin.

Valtion bruttolainanotto on ollut viime vuosina 35-40 mrd vuodessa (tällä hetkellä valtiokonttorin em. linkin  mukaan n. 38 mrd) , josta suurin osa käytetään vanhojen lainojen uusimiseen ja 10-12 mrd on uutta velkaa.  Entäs jos vanhojen lainojen uusimiseen ei saisikaan haluttua määrää tilalle tulevina vuosina ?

Mistä tiedämme säilyyko globaalit rahoitusmarkkinat vakaina. Entäs jos joku muu globaalikriisi tulee, joka vaarantaa nykyiset kv-rahamarkkinat. Venäjä käy sotaa länttä vastaan Kiinan piilotuella. Ja varmaan on joku ”nettiterroristi” kokojan pyrkimässä nykyisen internetin ja globaalin viestinnän  kaatamiseen.

Minusta kokoomuksen ei pidä päästää demareita saatikka vm-ministeri Saarikkoa kuin koira veräjästä.

Kokoomus ei ole yksin näkemyksillään:

1)Talouspolitiikan arviointineuvosto – Raportti   2)   Valtiovarainministeriön  virkamiesraportti  3)  Ministeriöiden kansliapäälliköt  4-5)  IMF     ja  OECD   Suomi -raportit   6)  Ja eilen tuohon tuli lisäyksenä valtiovarainministeriön  meno- ja rakennekartoitus .

Verkkouutiset: Valtiovarainministeriön kansliapäällikkö toteaa Uutissuomalaiselle:  Puolueilta puuttuu konkretia siitä, millä keinoilla julkinen talous saadaan vakautettua. Puolueilla ei ole myöskään yhteistä tilannekuvaa siitä, mistä mittaluokasta on kysymys.

SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu