Eduskunnan kyselytunti on katsojien aliarvioimista

Torstaisin TV1:ssä  esitettävä eduskunnan kyselytunti alkaa olla eduskunnan toiminnan toiminnan arvostusta alentavaa ja tv- katsojien aliarvioimista. Niin oli eilisenkin kyselytunti.

Oppositiolta ei ole kuultu omaa vaihtoehtoa valtion budjetin vakauttamista. Sen sijaan on joka kerta on  kuultu yksittäisistä  asioista  hallituksen tökkimistä. Mutta oman vaihtoehdon esittäminen lienee juuttunut kiinni salin ulkopuolelle.

Eduskunnassa on kaivattu SDP:n varjobudjetin työllisyysvaikutuksia.  Eduskunnan tietopalvelu on tietojeni mukaan ne laskenut, mutta SDP:n toimesta ne  salattu. Kyselytunnin keskustelun tasoa nostaisi, jos esitettäisiin  oma vaihtoehto. Nyt SDP :n edustajat huutelevat  uudestaan ja uudestaan samoja yksittäisiä asioita peittäen oman vaihtoehdon.

***

Varsinais-Suomen maakuntajohtaja Kari häkämies  totesi Verkkouutissa, ettei  ole kyennyt katsomaan kyselytuntia moneen vuoteen.  “Radiossa mielipiteiden rauhallinen esittäminen vielä jotenkin sujuu, mutta kameroiden surratessa järki katoaa kovin usein. Ylivoimaisesti heikoin lenkki on eduskunnan kyselytunti. Sitä en ole kyennyt katsomaan moneen vuoteen”.

****

Eduskunta äänestää koko opposition välikysymyksestä (koskien sairaaverkostoa) VK 3/2024 vp

→ ennustan, että melko pian lähitulevaisuudessa joudutaan palaamaan tämän työryhmän ehdotuksiin. Työryhmän puheenjohtaja Päijät-Hämeen hyvinvointialuejohtaja, Petri Virolainen, on julkisuudessa esintynyt  kaukonäkäisesti ja asiantunevasti. 

SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu