Ei  kai pääministeri Antti Rinne nyt puhu sutta ja sekundaa !

Pääministeri Antti Rinne arvosteli kovin sanoin Kauppalehdessä  18.2.2016  edellisen pääministerin Juha Sipilän hallituksen toimintaa yhteiskuntasopimusneuvotteluissa.

Antti Rinne sanoi tuolloin, ”kun poliitikot sotkeutuvat työmarkkinoihin, syntyy sutta ja sekundaa”

****

Niinpä niin.

Pääministeri Antti Rinne jyrähti työmarkkinajärjestöille hänen  eläkeidean tyrmäämisestä. Antti Rinne entisenä ay-pomona ei ole malttanut  pitää “suutaan kiinni”   työmarkkinaneuvotteluista. 

Helsingin Sanomissa Antti Rinne sanoi aiemmin, miten kiista Postin palkanalennuksista tulisi ratkaista.

Eilen pääministeri Rinne vakuutti, että eläkkeensaajat näkevät tammikuussa, että tämä hallitus korottaa eläkkeitä. Minä puolestani sanon, että oikea tuomari on veroa maksava kansalainen, verratessaan  nousseen  verokortin veroprosentttia tänä ja ensi vuonna (ks. palkansaajan verotuksen rakenne). 

****

Mutta päivän – etten sanoisi “mehukas uutinen “ on ,  että omistajaohjausministeri Sirpa Paateron  erityisavustaja Paavali Kukkonen hyppää Elikeinoelämän Keskusliittoon Jyri Häkämiehen  hommiin. Tämä uutinen on kerrottu Setä Arkadian  alias Timo Haapalan kirjoituksessa. Ministeri Paaterolla on myös ollut ”vaikeuksia”, mitä milloinkin sanoo valtion omistajaohjauksesta

****

P.s. Keskiviikko 20.11.2019 klo 14.00 eduskunta käy  keskustelun oppositioryhmien vaihtoehtobudjeteista  (TV1  lähettää suorana). PS:n  varjobudjetti on jo julkaistu, kokoomuksen julkaisee omansa ensi viikolla.

SJPHKI

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla. Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu