Ei ole perusteita lykätä julkisen talouden sopeutustoimia

Nykyinen suhdannetilanne ei perustele julkisen talouden sopeutustoimien lykkäämistä sanotaan Talouspolitikan arviointineuvoston  torstaina julkisuuteen lähettämässä tiedotteessa.

Hallitustunnustelijaksi eilen valitun Petteri  Orpon eduskuntapuolueille eilen antamassa kysymyssarjassa kysytään (n:o 2):  Yhdyttekö valtiovarainministeriön virkamiespuheenvuoron  8.12.2022 esittämään tilannekuvaan Suomen taloudellisesta tilasta ja julkisen talouden sopeuttamistarpeesta?

Parhaillaan TV1:ssa haastateltavana oleva Sixten Korkman (SDP)  arvostelee sekä arviointineuvostoa, valtiovarainministeriötä että kokoomusta. Haastattelun alussa Korkman toi reilusti puoluetaustansa esille.

Näyttää siltä, että sopeutus on tarkoitushakuisesti eräiden  tahojen probagandassa vain menojen leikkausta. Sitähän se ei tule olemaan, vaan koostuu monesta tekijästä: menojen leikkaamisesta, talouden lisäkasvusta, verotuksen rakennemuutoksesta, tuottavuuden kasvusta digitaalisaation myötä, koulutuksesta ja tuotekehittelystä ym.

****

P.s. Vaalien jälkeen on toimittu vaalin tulosta kunnioittaen ja sovittuja  pelisääntöjä noudattaen.

Mikä on sitten tuleva hallituspohja, on tässä vaiheessa vielä ratkaisematta. Se lienee kuitenkin todennäköistä, että seuraavan pääministerin nimi on Petteri Orpo.

SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu